Hur man gör en ventilerad Glasfiber Sub Box

Gör din egen subwoofer box från glasfiber kan vara lättare än du tror, ​​och kan verkligen förbättra ljudkvaliteten i bilens stereosystem. Göra en glasfiber sub låda gör att du kan dra nytta av alla tillgängliga utrymmet i bilens bagageutrymme eller varhelst annars du tänker placera den. Glasfiber är mjuk och flexibel när den tillämpas, så att du kan profilera alla sidor av lådan, men torkar till en stenhård finish, förhindra vibrationer uppstår. Saker du behöver
MDF ark (5/8-tums tjock) katalog Sticksåg
Finishing naglar
fleecetyg
häftstift
Handskar
epoxiharts och härdare
Pensel
Glasfiber duk
Rough-grit sandpapper
slipblock
Drill
Visa fler instruktioner
1

bygga ram för din sub lådan. Konstruera detta av MDF (Medium Density Fibreboard) för att skapa ett skelett för att montera glasfiber till. Ramen behöver inte vara alltför stark, och bör göras med tunt skurna pinnar av MDF uppsatt tillsammans med slutbehandling naglar att hålla vikten av lådan nere. Denna ram bör omfatta rund ring högtalaren kommer att monteras till samt en mindre cirkulär ring som kommer att användas som en avluftningsport för luft att flöda in och ut ur. Skär alla dessa MDF segment från ett ark med hjälp av en sticksåg.
2

Wrap lådramen /skelett i ett ark av fleece. Använd häftstift för att säkra fleece på plats, sträcker det över ramen för att skapa en yta kommer du senare lägger till glasfiber till. Oavsett utseendet på ytan du skapar med hjälp av ullen kommer att ske genom att den färdiga lådan. Glöm inte att trimma fleece från insidan av den runda högtalaren ringen och ventileringsport.
3

Blanda epoxiharts och härdare enligt tillverkarens anvisningar.

4

Lägg ett ark med glasfiberväv över fleece täckt-, sub-box ram. Med hjälp av en pensel, måla lite epoxi direkt på glasfiber duk. Försök att ta bort eventuella luftbubblor eller veck medan duken fortfarande är våt. Upprepa tills alla ytor av lådan är täckta med ett jämnt lager av glasfibertyg, sedan använda ett andra lager för styrka. Täck inte över högtalaren eller ventileringsport vid tillämpning av glasfiber, eftersom de måste ha tydliga tillgång till insidan av lådan.
5

Tillåt 24 timmar för epoxi och glasfiber för att bota och härda.
6

Sand ytorna på de härdade glasfiber med några grova (80) sandpapper innan vi går vidare till finare (200-440) grits att jämna och avsluta ytor det. Måla eller täck lådan med ett utvalt material för att matcha den till din bil som du vill. Montera högtalaren och borra hål på baksidan av lådan för att ge tillgång till talarens ledningsnät. Lämna ventileringsport öppen och tydlig för att möjliggöra bas tryck för att avsluta det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87547.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.