Hur man tar bort syret Sensorer från en Honda Civic

Lambdasonderna i din bil så att bränsletillförseln och tändning fungerar väl tillsammans. I en Honda Civic, är dessa sensorer placerade före och efter katalysatorn. Om de slutar fungera korrekt, kommer bilen inte att avgöra om det rätta förhållandet mellan syre i bränslet. Det är enkelt att ta bort sensorerna med ett uttag så att du kan sätta i en ny eller använda sensorn för andra ändamål, såsom hobby motor byggnad. Saker du behöver
Penetrerande olja
Ratchet skiftnyckel
Sensor socket
Visa fler instruktioner
1

Rub penetrerande olja i leden av syresensorn du vill ta bort där det trådar i antingen avgasröret eller grenröret. En av sensorerna är placerad före den katalytiska omvandlaren i avgassystemet, och en är placerad efter den katalytiska omvandlaren. Den ena ligger före är på grenröret och den andra på avgasröret nära halsdukar.
2

Koppla selen som ansluter syresensorn genom att lossa ledningarna adaptern. Lås upp den flik som håller de två ihop kontakterna genom att lyfta låstungan och dra isär dem. Detta gör att sensorn kan avlägsnas utan att vrida kabelnätet.
3

Thread sensorn tråden genom sidan av syresensorn uttaget och placera uttaget på toppen av sensorn. Vrid sockeln moturs för att lossa sensorn från dess gängade monteringskrage. När det är löst nog, ta bort hylsan och sensorn från sitt fäste. Eftersom syre sensorer har platina i dem, kan du spara pengar genom att sälja din syresensor, även om det inte fungerar, till en lokal anläggning i stället för att kasta ut det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95547.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.