Hur man lägger in Flames på en bil

Det finns två grundläggande typer av flamma jobb: grafisk flamma representationer populära på 1950-talet, och de mer moderna, ultra-realistiska flammor. Grafiska lågor spela ut det roliga och ofta Cartoonish karaktär äldre hot rods, vars enorma däck och krati detaljer är väl kompletteras av over-the-top flame grafiska element. Men moderna hot-rodders föredrar ofta en subtilare metod, ofta uppgradera sina bilar med en mer fabriks-anpassat utseende i åtanke. Om din bil går linjen mellan dessa ytterligheter, kanske du vill överväga en uppsättning av "hybrid" lågor som kombinerar inslag av varje. Saker du behöver
Enstegs bil färg i svart, vitt, rött, blått, gult, titan silver och tydlig
800-grit sandpapper eller grå scuffing pad
Sandpapper, 2000-grit våt sand
Blue målarens maskeringstejp
3/8 tums vinyl pin-striping tejp
Stor rulle plastfolie
kartong
Luftkompressor
Detalj sprutpistol
Visa fler instruktioner
1

lägga ut en rad klassiskt formade flamman beskriver med din 3/8-tums pin-striping tejp. Detta ska vara en rolig och kreativ process, och görs bäst med fria händer. Din flame "slickar" kan vara korta och trubbiga eller långa och flödande, få eller stort till antalet - det viktiga är att följa bilens kropp och linjer karaktär. Granska bilder av äldre hot rods för idéer.
2

Mask hela bilen (utanför lågan kontur) med blå målartejp och cellofan plast. Även om vissa människor använder papper för att maskera bilen, skyddar plastfolie hela fordonet med lufttäta skikt som blockerar över-sprej
3

Scuff panelen som ska målas med antingen 800. - sandpapper eller en grå skrubbning pad för att avlägsna alla spår av glans.
4

Skär flera bitar av kartong i olika storlekar (från sex inches till två meter lång), med en S-kurva på en sida och den andra sidan plan.
5

Välj en variation av färg färger i samma färg familj som din befintliga färgen. Tänk varm, kall eller neutral. Blå, grön, lila, indigo, och titan silver är kända för att vara "cool" färger. Rött, rödbrunt, gult, brunt, orange och guld anses vara varmare färger. Svart, grått och vitt är neutrala. Om din bil är metalliskt, väljer ljusare eller mörkare nyanser av samma metalliska färg.
6

Pick fyra färger och blanda dem i små koppar, i minst fyra nyanser från mörkt till ljust. Du bör avsluta med 16 koppar specialanpassade blandade färgen, på ett minimum. Lägg dem i temperatur progression. För en vanlig "varm" flame jobb, skulle ordningen vara röd-orange-gul-guld. För en "cool" flame jobb, kan det vara indigo-lila-blå-silver. För en metallisk monokrom jobb, skulle färgerna gå från mörkast till ljusast.
7

Separera dina koppar i fyra rader, beroende på skuggan av mörker, att skapa ett rutnät. Den översta raden bör vara din mörkaste anpassade färger i ordning temperatur progression. Den nedersta raden bör vara ditt ljusaste färgerna i ordning för progression
8

fastställa ett frihand bas med lägst progression färg (röd för vanliga lågor),. Detta kommer att vara din "ryggrad" färg. Täck det yttre 80 procent av din ryggrad lågor med "kött" färg (orange för en standardiserad låga jobb), med S-formad kartong mask för att definiera kanterna på dina flammor.
9

Ansök en belyser färg till kanterna av lågorna (i det här fallet, gul), med hjälp av kartong som en mask för att definiera kanterna. Tryck kanterna på dina flammor med ett tunt lager av glitter (guld för vanliga lågor, silver för kallt). Lämna lite öppet utrymme mellan dina flamma licks för framtida skikt.
10

Låt detta skikt torka i 30 minuter. Upprepa steg 8 en 9 med din nästa ljusaste rad av färger, lägga ut ett helt nytt mönster av flammor för att fylla i några av de tomma utrymmen mellan din första lagret.
11

Upprepa steg 8, 9 och 10 tills, arbeta igenom alla färger och slutar med den ljusaste lager ovanpå. För att undvika överskott uppbyggd, fylla i eventuella luckor mellan de lägre flamma lager med de högre och ljusare skikt. Detta ger lågorna djup och livlighet.
12

Vänta tills hela lågan jobb är torr vid beröring och täck den med två lager klar. Låt det torka i en timme.
13

bort maskeringen från lågan jobbet, långsamt dra bandet tillbaka mot sig själv för att undvika att lyfta färgen. Låt klarlack härda under hela 48 timmar.
14

Wet-sand lågorna och hela paneler på vilka de är målade, med 2000-slippapper, tills ytan är helt slät . Applicera bil polish till panelerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84584.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.