Hur man bygger en snabb 350 Motor

I största möjliga konfiguration är 350 Chevrolet lätt kan producera lika mycket eller mer makt än någon annan bil V8-motor på jorden. Dock ligger den lilla blocket styrka inte i sin absoluta potential, men i dess förmåga att producera stratosfäriska hästkrafter siffror på billigt. I termer av bang-for-the-buck prestanda, kan du inte göra mycket bättre än att kombinera en av de minst kostsamma V8s genom tiderna med den billigaste power-förstärkare någonsin använt på en motor. Instruktioner
1

Börja med en två-bult huvud järn blocket, och borra elnätet att acceptera eftermarknaden utspärrade fyra bult viktigaste lock. Två-bult block är mycket lättare och billigare att hitta, och fyra-bult konverterade block är starkare än fabriken fyra bultarna ändå. Installera en komplett ombyggnadssats med en stål vevaxel, smidda stänger och smidda kolv gav en 9,5-till-1 kompressionsförhållande. Installera en huvudsaklig stud gördel bidrar till att stabilisera anordningen under stress.
2

Bolt en uppsättning av L98 eller Vortec huvuden till motorn. Vortec huvuden är bättre flödande, effektivare och svalare-igång om du använder en omvänd-flöde kylsystem, men de kommer att kräva en Vortec-specifik insugningsröret. I det här fallet, är head val inte kritisk eftersom motorn är huvudsakligen bara ett städ konstruerad för att tåla stora hits av lustgas. Som sagt, montera allt med krom-moly dubbar för att hålla motorn tillsammans.
3

Installera ett medium-prestanda med dubbla plan insugningsröret. Varje grenrör konstruerade för att arbeta på 3.000 till 6.000 rpm kommer att fungera, se bara till att du får en med ingjutna propparna att hålla nitrösa injektorer. Installera en hydraulisk-roller kamaxel med ca 220 graders duration vid 0,050 tum lyftare lift, 0.480-tums ventillyft och ca 112 grader lob separation. Top monteringen av med 1,5-till-1 rulle rockers på intag och 1,6-till-1 rockers på avgassidan.
4

Installera en direkt-port lustgas insprutningssystem. Lustgas ger alltid mer effekt per spenderad dollar, men denna combo kommer med en liten twist. Istället för att ansluta de nitrösa jetplan till bränsleledningar, berika din motor med propan. Propan har ett oktantal mellan 100 och 110, och dess latenta förångningsvärme hjälper till att sänka temperaturen i förbränningskammaren. Båda dessa lägga upp till minskad detonation, så att du kan antingen köra mer lustgas eller behålla samma mängd lustgas, men plocka upp en extra 20 till 40 hästkrafter.
5

början av monteringsbandet med en 650-750 cfm förgasare och bult på en uppsättning stegade rubriker för att hålla förbränningskammaren klar. Header primärvalen som steg ner från 1-7/8 inches till 1-3/4 inches och matas in i en 3-1/2-inch samlare fungerar bäst för denna applikation. Installera ett omvänt flöde vattenpumpen och lämpligt tillbehör enheten om du använder Vortec huvuden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86802.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.