Hur man lyfter en 2WD Truck

Lifted lastbilar gör att du kan gå off road och kör över någon bula du möter. Lyft två-hjulsdrivna bilar är enkel, och proceduren är liknande i alla två-hjulsdrivna bilar. För denna artikel kommer vi att lyfta en 1995 Chevrolet lastbil med högväxt fjädrar och block för en mild hiss. Saker du behöver
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats Flighter Long brytjärnet
Wrench in
Sprint avdragare
Cotter pins
fem pund slägga
Mutterdragare
Air kompressor
Jack
Jack står
Kulled separator
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
Lyft den främre
1

Jack framsidan av lastbilen i luften med hjälp av domkraft och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du tar bort framhjulen.
2

Ta bort de främre stötdämpare med en skiftnyckel och en socket set. Chocken kommer att sjunka från botten av styrarmen genom mitten av våren. Addera 3

Placera fjädern kompressorn på den främre fjädern och dra åt tills fjädern komprimeras. Se till att all spänning är avstängd våren.
4

Sätt domkraften under den nedre länkarm så du pressa på armen. Detta är en säkerhetsåtgärd. Fjädrarna ska ha någon press på dem sedan våren kompressorn är på dem, men domkraften håller kontrollgruppen bör våren pop.
5

Använd sprinten avdragare för att ta bort sprinten på den övre länkarm. Sedan unbolt kulleden från spindeln.
6

Hammer sidan av spindeln så kulleden är befriad från spindeln. Skulle kulleden inte separat, använd kulleden separator och en hammare för att driva igenom.
7

Sänk domkraften långsamt och sedan dra ut fjädern. Lossa fjädern kompressorn långsamt så att fjädern inte sätta spänning på den ena sidan eller den andra.
8

Sätt våren kompressorn på de högre fjädrarna. Du vill att detta skall dras åt så mycket du kan så att du kan få fjädern på plats. Använd en mutterdragare på kompressorn om du behöver för att tillämpa mer vridmoment, men alternerande sidor på våren kompressorn så spänningen är även på båda sidor.
9

Installera högre våren in i spolen fickan. Skruva fast övre länkarm tillbaka till spindeln och installera en ny saxpinne.
10

Ta bort fjädern kompressorn långsamt, se till våren bosätter sig i fickan korrekt. Installera om däcken, jack fordonet upp, ta bort läktaren och fronten är klar. Addera Installera de bakre lyftblock
11

Jack upp bakdelen av trucken genom placera en domkraft under mitten --- eller pumpa --- av axeln. Placera pallbockar under ramen av fordonet samt under axeln. Dessa två stycken kommer att separeras snart, så se till att fordonet och axeln är säkra. Placera annan stödbenet under axeln där drivlinan ansluter.
12

Unbolt U-bultarna som håller bladfjädern till axeln. Gör detta långsamt, eftersom fjädrarna kan vara under tryck. Gör ena sidan och sedan den andra, så att axeln är fri.
13

Placera hissen block som levererats med hissen kit på toppen av axeln. Du vill ha hålet i mitten av blocket att rada upp med stiftet i bladfjädern.
14

löst placera nya U bultar som ingår i satsen på axeln på samma sätt som de installerades från fabriken. Dra åt varje hörn av U bulten sakta så stiftet ställer upp som det går. När allt är anslutet, dra ner U-bultarna helt. Jack bilen tillbaka upp i luften, ta bort domkraften och placera den på golvet. Lyften är nu klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83229.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.