Olika sätt att köra avgassystem på Chevrolet Trucks

Det finns många olika typer av avgassystem som kan installeras på en Chevrolet pickup. Den mest effektiva konstruktionen beror mycket på det avsedda ändamålet med lastbilen. Vissa avgassystem är konstruerade för användning i terräng (och inte Street Legal), andra är utformade för racing-typ program och ytterligare andra är utformade för daglig körning på allmän väg. Det finns ett antal faktorer att tänka på när man väljer ett avgassystem, inklusive, men inte begränsat till, önskade ljudnivåer, legalitetsprincipen, kostnad, enkel installation och kvalitet i byggandet. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska (SAE) och metriska nycklar och hylsor
Visa fler instruktioner
1

Bestäm det avsedda ändamålet med lastbilen. Är trucken ska användas för strängt off-road eller racing ändamål? Om så är fallet bör avgassystemet innefatta långt rör headers, 3-tums rör och de minst restriktiva (och därmed högst) halsdukar tillgängliga. Om trucken ska köras på allmän väg med någon regelbundenhet, bör avgassystemet innefatta långa eller korta rör headers, minst 2 ½-tums rör, oval, med flera kamrar halsdukar, katalysatorer, EGR-ventiler, och full längd slutrör.
2

Ta bort det gamla systemet. Var uppmärksam på om det gamla systemet var monterat som fabriken alltid monterar avgassystemet för att inte störa några rörliga delar. Du kommer att vilja det nya avgassystemet att följa samma väg som fabriken för att undvika kostsamma skador. Det enda undantaget från denna regel är om bilen är utrustad med en upplyft eftermarknaden suspension, i vilket fall en ny väg kan planeras för avgassystemet att följa för att ta hänsyn till den ökade fjädringsväg samband med dessa system.

Billiga 3

Installera det nya avgassystemet. Var noga med att ersätta den gamla packningen grenrör, samlare flänspackning och hängare slangar, eftersom dessa delar slits ut snabbt och är inte alltid lämpliga för återanvändning. Om det nya avgassystemet kräver svetsning av något slag, överväga att ha en professionell utföra arbetet. Detta är alltid rekommenderas för om ens ett litet hål kvar i systemet avgaser kommer att läcka ut, vilket minskar systemets effektivitet och eventuellt förbi kritiska komponenter såsom EGR-ventilen, halsdukar eller katalysatorer.
4

Tune motorn efter installationen. För att dra full nytta av den ökade luftflödet skapas av en prestanda avgassystem, skall motorn trimmas. Detta kommer att kräva professionell hjälp om lastbilen är utrustad med ett elektroniskt styrsystem. Om trucken är utrustad med en förgasare och ingen elektronisk styrenhet, helt enkelt justera bränsleflödet och tändningsinställning tills motorn går jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85959.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.