Hur man installerar Spärrventiler i en Air Suspension

Luft suspensioner ökar i popularitet varje dag. Installera en uppsättning krockkuddar eller cylindrar luft kan vara enkel nog att installeras hemma, men det är viktigt att göra det rätt. Ett av de säkraste tillägg som du kan göra till en luftfjädring är att lägga backventiler. En backventil tillåter luft att endast strömma ett sätt i ett luftsystem. Varför är det viktigt? För om du av någon anledning förlorat trycket i en linje, skulle hela luftsystemet evakuera inte, så att du kan antingen dra över till sidan av vägen, eller få en domkraft under bilen för att åtgärda problemet. Installera backventiler är inte komplicerat, det tar bara lite tid. Det finns två olika typer av backventiler som kan installeras i en luftfjädring, är den enda skillnaden hur de monterar. En stil har manliga rörgänga på båda ändar, och den andra har kvinnliga gänga i båda ändar. Beroende på hur luftsystemet är plumbed, kan en av dessa vara bättre än den andra, det bara beror på din specifika inställningar. Vi börjar med en färdig ventil montering och, i detta exempel, kommer att använda de manliga rörgänga ventiler stil check. Saker du behöver
Kontrollera valvesTube av Loctite 545 (eller Teflon tejp) Wrench setBench skruvstäd
Visa fler instruktioner
1

Börja med att ta bort en av dina ventilaggregaten från fordon och ställa den på en arbetsbänk. Se till att du vet vilken ventil i aggregatet är lyft ventilen och som är sänkningen ventilen.
2

En typisk ventilaggregat har en ventil, sedan en T-koppling med ett flygbolag monterad i botten av t, då tömningsventilen. Mellan ventilhus och T är manliga rörgänga raka rördelar. Placera lyften ventilen i skruvstycke. Addera 3

Backventilen måste installeras efter hissen ventilen och före T-kopplingen som matar till krockkudden eller luft cylinder. Varför? För om vi förlorar trycket i tanken eller i flygbolaget som matar in i ventilaggregatet, vi vill hålla trycket i att krockkudden eller luft cylinder. Med hjälp av nyckel, ta bort den rak koppling som går mellan T-kopplingen och lyft ventilen. Du kan behöva flytta enheten runt i skruvstycke för att få bättre tillgång.
4

Förbered backventil för montering genom att sätta några droppar Loctite 545 på båda ändarna av trådarna backventil. Du kan använda Teflon tejp, men ibland Teflon kan foul ventilhus. Loctite ger också en mycket bra tätning.
5

Backventilerna har en riktning som de strömmar, som är markerad på kopplingen själv. Se till luftflödets riktning går mot den T-kopplingen, annars kommer backventilen stoppa luften från att röra sig längre än hissen ventilen. Trä backventilen in i ventilhuset. Du vill vara säker på sin mycket snäva, så det håller en tät försegling.
6

Trä T-kopplingen i backventilen, även att se till att det är mycket snäv.

7

tillbaka monteringen i fordonet och gå vidare till nästa montering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83032.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.