Pontiac 301 Tricks

Den Ponticac 301 V-8 motor tillverkades mellan 1977 och 1981 och installerades i flera Pontiac bilar på den tiden. Det 301 var den sista Pontiac V-8 ska utvecklas bortsett från GM small-block motor. I ursprungliga form, gjorde motorn 155 hästkrafter och 245 pund fötter vridmoment på 1981 års modell, även om den mest kraftfulla 301 var en turboladdad version 1980 som producerade 205 hästkrafter och 345 pund fötter vridmoment. Att öka produktionen av Pontiac 301 följer samma linjer som i andra V-8 motorer, börjar med att lägga in mer luft i systemet. Cold Air Induction System

Kall luft induktion system fungerar genom att ramma mycket mer luft i bilens intag än vad som skulle vara möjligt med användning av beståndet systemet luftintaget. Kall luft insugningssystem ersätta luftlådan och intag slangen hela vägen till förgasaren, och innefattar en tvättbar konformad filter. Filtret själv monterar nära kärnan stöd av bilen, i den svalaste möjliga plats för filtret ska placeras. En värmesköld medföljer kall luft induktion kit för 301 V-8 för att förhindra uppvärmd motor luft kommer in i luftintaget och därigenom öka hästkrafter.
Turbo Intercooler
< p> Många fabriksinstallerad turboaggregat aldrig försågs med laddluftkylare för att hålla intaget temperaturerna låga. Detta tenderar att minska effektiviteten hos turboladdaren som motorn värms upp. Installera en turbo intercooler på din 301 Pontiac motor kommer att resultera i betydligt lägre motorns arbetstemperatur, vilket kommer att leda till ökad hästkrafter och mindre motorslitage. Även om det inte finns särskilda Pontiac 301 turbomotorsystem intercooler kit finns tillgängliga, är det viktigt att notera att laddluftkylare är generiska objekt som monteras framför motorns kylare. Som byggsats, skulle intercooler inkluderar endast tidigare bockade aluminiumrör. Detta kan enkelt ersätta flexibel slang tillgänglig hos din lokala Biltema.


Fuel Injection Uppgraderingar Det finns flera bränsleinsprutning uppgraderingar tillgängliga för Pontiac 301 motor. Dessa satser ersätter förgasaren och insugningsröret av bilens motor, ersätta dem med effektivare bränsleinsprutning enheter. Medan kit är inte lätt att installera, gör det på en helg är möjlig genom att arbeta noggrant och se till att du har alla nödvändiga verktyg innan du börjar. Bränsleinsprutning kit inkluderar all nödvändig hårdvara och styrenheter för installation, samt mycket detaljerade häften instruktion att följa. Dessa kit inte bara öka hästkrafter på din Pontiac 301, men bränsleekonomi, liksom. Addera Exhaust Systems

Bortsett från system luftintag är eftermarknaden avgassystem den mest populära uppgradering till många prestanda entusiaster på grund av den lätthet med vilken de kan installeras. Eftermarknaden avgassystem öka motoreffekten genom att minska begränsningarna i beståndet avgassystemet, vilket gör att motorn andas friare. Avgassystem halvsats system är det enklaste att installera och kräver endast avlägsnandet av beståndet avgassystemet från katalysatorn i bilen till avgasröret, sedan installera eftermarknaden avgaserna i dess ställe.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87053.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.