Hur man installerar ett HEI Distributör

Lätt att installera HEI (hög energi tändning) distributör mössor prestera bättre än fabriken distributörer i hög varvtalsområdet där konkurrenskraftiga racerbilar och högpresterande maskiner gatan drivs. En fabrik producerade tändning och distributören kan hantera mängden bränsle och luft som skickas in i förbränningsrummen för att bränna, men om du trimma din bil för prestanda, då endast en HEI distributören har gnistan du behöver när du korsar över 5000 RPM märke på din varvräknare. Tuning en motor ska alltid innehålla tillsats av en antändning och distributör som kan hantera stora hästkrafter du söker efter. Installera en HEI distributör för mer gnista och bättre tändning förvaltning. Mer gnista betyder mer bränsle och luft kan skickas in i motorn för förbränning. Bränn mer, gå snabbare. Saker du behöver
HEI distributör
Motorolja
skiftnyckel
silikonpackning
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Ta bort fördelarlocket från HEI distributören. Skjut distributören packning upp över växel arm distributören och ställa den på plats under distributören kroppen. Applicera ett tunt lager av kisel gel i mellan fördelaren och packningen och distributören packningen och motorn för att skapa en bättre tätning när fördelaren sitter på motorn. Kisel gel är en flytande packning som används frekvent i prestanda butikerna för att hjälpa tätning två delarna tillsammans, även om de har en packning till linje leden redan. Silicon flytande packning torkar till en gummi produkt som hjälper binda en packning på plats, förhindrar läckage.
2

Vrid fördelaren så att rotorn kommer att vara på samma ställe som fabriken rotorn när motorn var stannat och innan den gamla distributören avlägsnades. Sätt distributören växel i motorn. Eftersom de maskor distributör redskap med kamaxeln kommer distributörens rotor tur. Få distributören installeras med rotorn i samma position som den gamla var innan den togs bort. Om rotorn rör sig när du sätter fördelaren i motorn, vrid rotorn nog så att efter insatt, är rotorn på rätt plats.
3

Dra distributören nedhållande fästelement bara nog så att det är tätt. Distributören bostäder måste vändas så att vakuumet kapseln också pekar i samma riktning som den gamla behållaren innan den togs bort. Både distributören rotor och vakuumet kapseln måste placeras på samma sätt som de gamla var, så att indelningen blir tillräckligt nära originalet att få motorn igång. Mixas och matchas rotorer och kanistrar vakuum kan förhindra att motorn startar, vilket eliminerar möjligheten att rätta timingen.
4

Placera distributören locket på distributören. Anslut tändstift kablar på fördelarlocket i rätt ordning. Tändstift kablar skall märkas innan du tar bort en gammal distributör så att när en ny distributör har installerats, kan trådarna återanslutas enkelt och i rätt ordning. Från och med den tändkabeln från nummer ett cylindern, börja byta ut ledningarna en i taget går från cylindern en till cylinder åtta.
5

Anslut vakuumslangen till vakuum kapseln av högskolans distributör. Du kan ansluta en varvräknare till adaptern sitter på sidan av högskolans fördelarlocket. Starta motorn och kontrollera timing att få den nya HEI distributören korrekt inställd. Den nya HEI distributören kommer att låta en fabrik motor bränna mer bränsle. Tidpunkten för gnistan är viktigt att få rätt, och tidpunkten bör justeras varje gång efterfrågan på el ökar. Efter den tidpunkten har justerats, dra åt HEI distributören hold-down fästelement helt för att avsluta jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83057.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.