Hur man installerar Bromsar Truck Avgassystem

Ett bra sätt att få fler miles av ut varje uppsättning av dyra rotorer och bromsbelägg är att lägga en avgasbroms i din lastbil bromssystem. En avgasbroms är ett spjäll som begränsar utvisningen av gaserna från motorn när den är i bruk. En avgasbroms kommer att minska varvtalet för en motor genom att skapa ett mottryck i avgassystemet som sänker kompression inuti själva motorn. Genom att sänka motorns kompression, minskar du omedelbart fart utan att använda det befintliga bromssystemet för att utföra denna uppgift. Du kan spendera mindre pengar på dina bromsar genom att lära sig att installera detta kraftfulla bromssystem verktyg. Saker du behöver
Utility såg (Sågar-All) katalog Razor-klinga
Drill
Borrspetsar
Wrench
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Skruvmejslar ( Phillips /platta) katalog Allen skiftnycklar
Wire kontaktdon (crimp stil) katalog Handhållna krympa värmare /fläkt
Visa fler instruktioner
1

bort marken anslutningen från den negativa posten som truckens batteri. Lossa den negativa posten klämman från batteriet med rätt sluten eller insexnyckel. Bind ner den negativa batterikabeln, bort från batteriet, för att förhindra en elektrisk kort eller elektriska stötar när du installerar en broms lastbil avgaser.
2

Leta genomföringen fabriken gummi som skyddar plaströr (innehållande kontroll ledningar) som kommer från motorrummet in i kupén, genom brandväggen under ratten. Använd en skruvmejsel för att ta bort denna genomföring. Sedan demontera den nedre instrumentpanelen. Ta bort två skruvar som håller fast den nedre instrumentbrädan på trucken och spara dem för ominstallation senare. Den övre delen av den nedre instrumentpanelen sitter med två clips du släpper genom att försiktigt dra tillbaka de övre hörnen på nedre instrumentpanelen. Skicka ledningarna till strömbrytaren, dator controller och gaspedalens sensor genom brandväggen i passagerarutrymmet, med öppningen du skapade när du tagit bort genomföringen i brandväggen.
3

Secure den datoriserade broms styrdonet, strömbrytaren och accelerator switch inuti passagerarutrymmet på lastbilen. Datorn kontrollbox bör placeras utom synhåll under instrumentpanelen, och strömbrytare ska placeras i en lätt nås läge för snabb åtkomst under körning. Dra ledningar till varje komponent och ansluta med de manliga och kvinnliga adaptrar medföljer bromssystemet. Avsluta passagerar-utrymmet ledningar genom att ansluta systemet till lastbilens säkringsboxen. Ligger bakom nöd bromspedalen måste avgasbromsen kopplas in korrekt säkring för att fungera korrekt. Se avgasbromsen manualen för korrekt position (Pin E5, D5, E5, F5, F6). Gaspedalen givare installeras i den befintliga gaspedalens via en wire "T" klämma skarv i bromsljus ledningar, så att datorn kan spåra gaspedalen under bromsning. Installera instrumentbrädan med fabriken klämmor och skruvar.
4

Hitta kylvätskans temperatur som ligger på toppen av motorn, nära fronten och oftast bakom olje-matarslangen. Kör avgasbromsen ledningar som slutar i kylvätska sensor till den platsen. Byt ut fabrik sensor med avgasbromsen sensorn. Var noga med att inte skada kontakterna. Alltid försiktigt vicka och massage eventuella kontakter som är svåra att separera. Rengör smutsiga ledningar innan du försöker separera fabriken anslutningar. Anslut ledningarna fabrik sensorn till avgasbromsen kabelstam som har adaptern att motta denna anslutning.
5

Demontera rutan fabriken luft och filtrera för att få tillgång till basplattan av luftskåpet. Lossa, men ta inte bort, klämmorna band som håller fast rören för luftintag till insugningsröret, och koppla bort rören med hjälp av lämplig skruvmejsel. Ta airboxen och intag rör i ett stycke och behålla för ominstallation. Ta bort bottenplattan luften rutan genom att lossa skruvarna som håller fast den vid lastbilen. Markera och borra tre 3/8-tums hål som kommer att användas för att säkra luftbroms kompressorn i motorrummet. Fäst kompressorn till luft-box basplatta med muttrar och brickor. Sätt tillbaka luftplattan lådsockel med kompressorn ansluten, vara säker på att kompressorn är i en bra position. Nu ansluter den pneumatiska slangen till utloppen av kompressorn genom att trycka in slangen i tryck och låsa slangkopplingar. Installera luften rutan, lämnar luftslang ändarna så att de är lätta att nå när det behövs. Effekt kompressorn genom att ansluta sin strömförsörjning till batteriet kopplingsdosan, och anslut den till broms-kabelnätet med hjälp av de medföljande avgas-bromssystem kontakter.
6

Klipp ut en del av befintliga uttömma slangen stor nog att rymma avgasbromsen-rörkropp ovanför transmissionen tvärbalk under lastbilen. Detta stycke skärs från den bakre sidan av en fyra-bult flänsanslutning som är beläget i avgassystemet under passagerarutrymmet. Använda avgaser bandklämmor, installera avgasbromsen slangen i utrymmet genom att ta bort den gamla delen av fabriken avgaser slang. Dra åt klämmorna med åtdragningsmoment så klämmorna täta avgas-broms slang på den befintliga fabriken avgaser. Sedan återförsluta avgassystemet vid fyra-bult fläns med den medföljande flänsen packningen och dra åt flänsmuttrarna till 30 kg. av vridmoment. Kör avgas-bromsslangarna pneumatiska luft från kompressorn till avgas-broms ankare på den nyinstallerade avgasbroms och ansluta via push-och-lås-kontakter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82950.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.