Hur jag koppla upp en förstärkare till en Stock Stereo i en 1998 Honda Accord?

1998 års Honda Accord kommer inte utrustade med en förstärkare. Beståndet stereo är illa rustade för att ge signalstyrkan som behövs för att driva en högtalare arrangemang annat än fabriken specifikationer. Du kan välja att uppgradera stereo däck själv eller installera en eftermarknad förstärkare för att lägga den nödvändiga signalstyrkan. Förstärkaren Nätaggregatet körs direkt från Accord batteri. Köp ett kit förstärkare ledningar för att ansluta förstärkaren till batteriet och till stereon däck. Du kan montera förstärkaren på flera platser. Denna artikel kommer att ge instruktioner för en förstärkare stuvade i bakluckan på bilen. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Phillips skruvmejsel
Platt skruvmejsel (eller trim panel borttagningsverktyg) katalog Förstärkare
plastdistanserna
Högtalarkabel

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Honda. Koppla bort den negativa batterikabeln från minuspolen på Accord batteri. Använd en 10 mm nyckel för att lossa kabelns klämman och ställ in kabeln från batteriet.
2

Lossa batteriets pluskabel med skiftnyckel och placera ringen terminalen (från förstärkaren kabelsats) på den positiva batteripolen. Dra pluskabeln klämma att fästa ringen terminal till inlägget. Anslut den blå elkabel från förstärkaren satsen in i ringen terminalen
3

. Mata kabeln genom öppningen i brandväggen för Honda och in i fordonets hytt.
4

Dra säkringen från säkringshållaren facket på ringen terminalen. Flytta till insidan av Accord.
5

Öppna mittfacket konsolen lagring. Ta bort panelen längst ned i facket med en platt skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg. Ta bort de två skruvarna under panelen med en Phillips skruvmejsel.
6

Öppna locket mugghållare och ta bort de tre skruvarna som finns under den med Phillips skruvmejsel. Dra mugghållare från mittkonsolen.
7

Ta mittkonsolen av framåt-mest kanten och dra hela panelen mot baksidan av Honda.
8

Dra askkoppen från facket under stereon. Avlägsna skruven bakom askkoppen med Phillips skruvmejsel.
9

Ta bort de två skruvarna som håller trim panelen runt växelspaken med Phillips skruvmejsel. Ta bort panelen från växelspaken och stereo montering dockan.
10

Ta bort de två skruvarna (Phillips) som håller fast stereon i Hondas stereo docka. Skjut stereo från instrumentbrädan.
11

Anslut plast trådanslutningsdon av patchkablar (från förstärkaren kabelsats) till motsvarande uttag på vänster sida av fabriken stereo bakpanel.

12

Mata kablarna genom baksidan av stereon dockan och ner till växelväljaren församling. Lay ledningar runt omkretsen av växelspaken och ner längs öppningen mellan växellådan och mittkonsolen.
13

Skjut stereo tillbaka in i instrumentbrädan. Sätt tillbaka de två skruvarna i stereo fäste.
14

Byt ut den svarta kåpa runt stereon och växelväljaren. Sätt tillbaka de två skruvarna i nederkant av panelen med Phillips skruvmejsel.
15

tillbaka skruven på baksidan av askkoppen facket och skjut askkoppen tillbaka den i facket.

16

Dra mittkonsolen fram emot att återigen rikta in den mot instrumentbrädan kåpa. Byt ut skruvarna i botten på förvaringsfacket. Placera den lilla panelen över botten av facket och tryck den på plats för hand. Byt mugghållare i utrymmet på mittkonsolen och ersätter de tre skruvarna för att låsa den på plats.
17

Placera förstärkaren under främre passagerarsätet. Sätt plastdistanser under de fyra hörnen på förstärkaren för ventilation.
18

Förlägg patchkablar från mittkonsolen och strömförsörjning (från motorrummet genom brandväggen) till förstärkarens läge. Sätt i nätkabeln i eluttaget och koppla patchkablar i lämpliga ingångar på förstärkaren.
19

Anslut högtalarkablarna till förstärkaren och dra kablarna till högtalarna som ska förstärkas. Anslut högtalarkablarna till de bakre ingångar på högtalarna.
20

Anslut jordkabeln från förstärkaren kabelsats till förstärkaren. Anslut den motsatta änden av en jordkabel till en bult eller skruv på ramen av Honda. En idealisk plats för jordning är en av bultarna som håller fast sitsen på stolen justeras spåret. Grundstötningen källa bör vara längre än 18 inches bort från förstärkaren för korrekt jordning. Återgå till Honda batteri.
21

Placera den negativa batterikabeln klämma runt den negativa batteripolen inlägget. Dra kabelns klämma med skiftnyckel. Byt ut säkringen ringen terminalen på säkringshållaren. Stäng huven av Accord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81462.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.