Bilstereo borttagning Instruktioner

Innan du installerar en ny bilstereo, måste den gamla bilstereon tas bort ordentligt. Medan varje bilmodell kan ha en något annorlunda stereo installation och konfiguration de grundläggande stegen för att ta bort en bilstereo är universella. Säkerhet är också en viktig aspekt av bilstereo borttagning för att undvika skador på bilen och skada för den enskilde. Förbereda bilen

Stäng av bilen och pop huven. Koppla bort den negativa batterikabeln från minuspolen på batteriet. Detta måste göras för att garantera en säker demontering och för att förhindra kortslutning av elektroniken. Kontrollera också att parkeringsbromsen är ilagd och du har parkerat bilen på en plan yta. Addera Ta bort Trim och Paneling

bort trim och paneler som kan vara täcker delar av bilstereon bostäder. Vissa bilar har trim och paneler som är stora plastbitar som täcker stora delar av instrumentpanelen, medan andra kanske bara har en liten bit runt stereon.

Car Trim allmänhet hålls på med plastclips. Bänd försiktigt den omgivande trim ifrån instrumentbrädan område nära stereon. Var noga med att inte knäppa eller knäcka trim bitar. Clips kan placeras nära hörnen av trim bitar runt stereon.
Ta bort stereoanläggning


Leta bultar eller skruvar i varje hörn av bilen stereoanläggning själv. Vissa modeller kan ha bultarna medan andra kan ha skruvar. Lossa och ta bort dessa. När den sista tas bort, bör stereoanläggning vara löst nog för att glida ut.

Philips skruvar används ofta för att säkra enheter bilstereo på plats och skruvarna kan också vara placerad på sidofästen utöver hörnen på enheten.

tag försiktigt stereoanläggning på varje sida och dra enheten rakt ut ur instrumentbrädan området. Var noga med att inte dra för hårt eller dra enheten för långt bort från instrumentbrädan, finns flera anslutningar anslutna till stereons bakändan.
Koppla loss kablarna

Leta reda på kablarna som leder till baksidan av stereoanläggning. Nästan alla bilstereo har en setup tråd sele, en serie av ledningarna från baksidan av stereon och går in i en plast-kontakt stycke. Denna kontakt är ansluten till en annan serie av trådar som också är ansluten till en plast anslutningsstycke. Lossa de två kontaktstyckena att separera anslutningen kablaget. Du kan också behöva koppla bort antennen samt strömförsörjning tråd, som på vissa stereoanläggningar, är en separat anslutning. När kablarna kopplas bort, ta bort stereoanläggning från instrumentbrädan området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80620.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.