Gör Solo-Baric Subwoofers Behöver förstärkare?

Kicker Solo-Baric subwoofers har alltid stått ut från andra modeller på grund av deras unika formfaktor. Medan de flesta högtalare har runda membran - det flexibla papper eller sammansatta delar av högtalare som flyttar för att skapa ljud - Solo-Baric modeller har fyrkantiga membran. Den fyrkantiga design skapar mer övergripande yta än jämförbar storlek runda modellerna, ger ökad volym och basrespons. Om du funderar på att lägga ett Solo-Baric subwoofer till ditt ljudsystem, är det viktigt att förstå att det inte kan kopplas direkt till bilstereon huvudenheten, och måste anslutas till en separat förstärkare. Det finns flera saker du bör tänka på när man väljer en förstärkare för din Solo-Baric sub. Impedans

Kicker Solo-Baric L7 och L3 subs finns endast i två och fyra ohms impedans. Om du bara planerar att installera en enda sub i din bil, leta efter en mono förstärkare som matchar din subbas impedans exakt. Om du planerar att installera två subs i stereo, leta efter en två-kanals förstärkare med matchande impedans på båda kanalerna. Du kan också överväga en BRYGGKOPPLINGSBAR multi-kanals förstärkare för mono användning. I det här fallet, se till att den totala impedansen för de bryggade kanalerna matchar subwooferns impedans. Impedans obalans kan leda till förstärkaren misslyckande.
Uteffekt

Solo-Baric subs finns i storlekar från 8 inches till 15 inches, och har olika effektbehov. När du handlar för en förstärkare, leta efter en som har en RMS effekt lika med eller något mindre än, sub RMS effekt. Att ge en subwoofer med för mycket makt kan leda till högtalaren misslyckande. För lite ström skapar anemiska basåtergivning, och kan faktiskt införa skadlig distorsion. RMS power betyg är tydligt beskrivet på Kicker hemsida, och de flesta förstärkare kommer att omfatta RMS uteffekt på förstärkaren själv, liksom förpackningen. En bra tumregel är att välja en förstärkare som kan ge inte mindre än 75 procent av subwooferns RMS rating.
Connectivity

Kontrollera att förstärkare du köper är enkelt att ansluta till din stereo huvudenhet. Många huvudenheter inkluderar dedikerad subwoofer ut jack, vilket gör det enkelt att ansluta till en dedikerad bil ljudförstärkare. Andra inkluderar full-range förförstärkarutgångar, som kräver en förstärkare med inbyggt lågpassfilter för att filtrera bort de höga frekvenserna. Om din huvudenhet inte innehåller någonting förutom högtalarutgångar, måste du hitta en förstärkare som inkluderar Högnivå-ingångar. Om du är osäker på din huvudenhet, överväga att ha din nya förstärkare och subwoofer installeras av en utbildad bilstereo installatör.
Tillverkare Rykte

Du hittar högeffekt förstärkare för mycket låga priser på lågprisbutiker och online, men dessa är ofta dåligt gjorda och benägna att misslyckas. Ta alltid tillverkarens rykte beaktas när du handlar för en ny förstärkare. Modeller gjorda av välkända, välrenommerade tillverkare är ofta dyrare än förmånliga modeller, men oftast håller längre, med fler funktioner och ger renare ström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82817.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.