Hur man bygger en 4 låda Subwoofer

Skapa en kvalitet kapsling för dina subwoofers är nödvändigt om du vill ha det bästa ljudet från dem. Även en kapsling för fyra subwoofers är stor och lite ovanlig, kan du bygga ännu en med samma tekniker du vill använda för en mindre låda. Du kan fortfarande ha lådan passar i det utrymme du väljer, men med en fyra-högtalare sub låda du måste vara mer noga med att inte överskrida måtten ditt utrymme. Saker du behöver
Måttband från 4 subs
Penna och papper
1/4-tums medelhög densitet papp
Terminal Cup
Jigsaw
Drill
Skruvar
Trälim
Silicon fogmassa
Högtalarkbel
Avbitare
Visa fler instruktioner
1

Mät djupet på subs. Om de är alla samma, behöver du bara mäta en. Beräkna minsta djup av sub inneslutningen genom att lägga 2 inches till djupet av subs. Också beräkna den minsta storlek som krävs kring varje sub genom att lägga till 1 tum i diameter sub.
2

Bestäm orientering dina fyra subs. Du kan ordna alla fyra i en linje, även om det är troligt att de inte passar riktigt i någon av dina utrymmen. Man kan montera högtalarna i toppen av inneslutningen med alla fyra i en kvadratisk konfiguration och vänd uppåt, eller montera två i fronten och två på toppen. Den enda konfiguration du vill undvika är två fram och två i ryggen eftersom högtalarna kommer att störa varandra och skada kvaliteten på ljudet.
3

Använd mätningar av högtalarna för att skapa en grov plan för din box.
4

Skär medelhög densitet fiberskivor i bitar för varje avsnitt av lådan. Om du monterar alla högtalarna i samma sida, bör du klippa två stycken för den sidan så att du har en dubbel tjocklek för styrka. Rita konturerna för högtalarna i de lägen du rakar valda från då och rita konturerna av terminalen i baksidan av kapslingen. Terminalen cap är en enhet med två terminaler på utsidan och två på insidan. Detta innebär att insidan av högtalaren kan kopplas permanent men det kan ändå vara lätt kopplas på utsidan.
5

Borra ett hål i mitten av varje av de konturer, sätter pusslet genom hålet och skär runt konturerna för att göra ett hål för varje högtalare. Gör samma sak för terminalen locket på baksidan av högtalaren.
6

Montera lådan. Använd trälim och skruvar för att hålla ihop sidorna och skruva de längre sidorna i kortsidorna för den mest styrka. När limmet har torkat, använd kisel caulk att täta insidan av lederna. Detta tätar lådan och ger styrka.
7

Installera terminalen koppen i den bakre panelen. Håll den på plats och fäst den med skruvar. Fäst högtalarkabeln till terminalen koppen på baksidan av höljet, kör det genom rutan och ut till den första talaren, och fäst den till terminalerna på baksidan av den första talaren. Fäst två olika kablar till samma terminal och kör dem genom inneslutningen till den andra högtalaren, och ansluta dem till uttagen på den andra högtalaren. Upprepa denna process tills alla högtalarna är anslutna tillsammans.
8

Säkra alla högtalarna i deras ställe med skruvar. Använd nonhardening repet täta för att täta runt kanten av talarna. Detta kommer att bidra till att förhindra surr när högtalarna spelar. När du har avslutat installationen av högtalarna, kan du installera rutan i bilen. Anslut kablarna från förstärkaren i bilen till terminalen koppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82352.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.