Hur Wire en Panasonic CD-spelare för en Corsa

Toyota Corsa är ett äldre fordon som tillverkas av biltillverkaren och säljs främst på den japanska marknaden. Detta skedde innan de utländska importen verkligen tog tag i USA. Om du för närvarande kör en Toyota Corsa men vill uppgradera ljudsystem, är det möjligt att installera en Panasonic CD-spelare i stället för där den nuvarande kassettdäck ligger. Även om du aldrig har installerat din egen CD-spelare innan, är det inte alltför komplicerat och tar bara några grundläggande verktyg. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
Monteringskassett adapter
Wire caps
Visa fler instruktioner
1

Stäng av Corsa. Du vill inte det elektriska systemet igång när du tar bort och installerar maskinvaran.
2

Ta fram display som har den aktuella radion inneslutet i instrumentpanelen. Det finns inga skruvar som håller den på plats, men i stället höljet dyker upp med lite kraft. Du kanske vill använda din Phillips skruvmejsel för att glida in mellan höljet och den faktiska streck för att bända bort det. När fri, exponerar det helt radion.
3

Skjut radion. Den är ansluten i den bakre av en uppsättning av trådar och en anslutningsport. Dra ut kabelanslutning att frigöra radion från bilen.
4

Sätt Panasonic CD-spelaren i en monteringshylsa adapter. Detta är en metallförhydning som går runt CD-spelare, låta den glida in i det tilldelade utrymmet i Corsa. Denna adapter köps separat från CD-spelaren och finns i de flesta elektronikaffärer att cellen bil cd-spelare. När du köper adaptern se till att den listar Toyota Corsa som ett fordon adaptern är kompatibel med.
5

Dra åt de två medföljande skruvarna som följde med monteringshylsan adaptern till radion. Dessa är ner genom de två mindre skruvöppningarna på baksidan av adaptern.
6

Anslut kabeln port tillhandahållna anslutningen med Panasonic CD-spelaren i anslutning porten på baksidan av spelaren. Du måste matcha upp trådarna med de nuvarande sladdar i kassettdäcket platsen. Den gula tråden i anslutning du behöver för att fästa tråden kör till batteriet. Följ trådarna i den aktuella ledningsanslutning till se som leder in i undersidan av instrumentbrädan och upp mot batteriet. När du har hittat det, vrid koppar ledningar ihop och placera en tråd mössa över tvinnad tråd. Detta låser i den elektriska strömmen. Fäst den svarta kabeln som går från hamnen till en metall skruv eller chassi på fordonet. Du behöver bara en metall enhet att fungera som det slipat. Anslut den röda kabeln till den befintliga röda tråden. Detta är tändningskretsen. När tvinnas ihop, sätta ett tak över den. De fyra återstående trådarna fäster vid de nuvarande fyra trådar tillgängliga från den tidigare radio eftersom den förbinder stereon till högtalarsystemet. Dessa trådar består av två olika färger. Du vill ha de två kablarna med svart i dem från Panasonic CD-spelaren för att fästa de två kablarna med svart från befintliga ledningssystem. De två trådarna med färg (t.ex. grön, vit eller blå) fäster vid de två trådarna med färg i den befintliga kabeln installationen.
7

Skjut Panasonic CD-spelaren i det öppna facket, placera sedan front panel på plats igen för att helt säkra radion i läge. När du slår på Toyota Corsa CD spelare befogenheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82543.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.