Hur man dra om Bilhögtalare

rewiring bilens högtalare kan vara nödvändig för en mängd olika skäl. I bilar som är mer än 10 år gammal, kan isoleringen på kablar slits ner, exponera trådarna. Denna försämring kan ofta orsaka kortslutning, vilket kan leda till permanent skada på stereoanläggning. Poängen med koppling görs mellan en tråd och dess terminal, liksom, kan bära ner över tiden, skapa återkoppling och dålig ljudkvalitet. Saker du behöver
Högtalarkabel
Stereo kopplingsschema
Stereo borttagning verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den befintliga bilstereon med en uppsättning stereo borttagning verktyg. Detta inkluderar vanligtvis två pry barer som kan infogas i båda sidorna av stereon för att ta bort det. Du kommer också att behöva ta bort kåpa runt stereoanläggning innan skjuta ut den. De flesta bildelar butiker säljer trim panelen Verktyg borttagning för detta ändamål.
2 Högtalarkabel säljs oftast i stora spindlar, vilket möjliggör enkel installation

Identifiera vilka ledningar är avsedda för vilka högtalare med en stereo kopplingsschema tillgängliga online. Generellt är högtalarkablarna betecknas med färgade ränder, men varje högtalare kan variera i färgschemat. Typiska stereoapparater, dock använda fasta färger för att beteckna allmännyttiga ledningar, såsom makt och jord, och färgade ränder att utse högtalarkablar. När du har identifierat högtalarkablarna, anslut en lång högtalarkabel till varje tråd genom strippning 1 centimeter av isoleringen från varje tråd med ett par kabelskalaren sedan binda de exponerade ändarna. Se till att varje längd av tråd är tillräckligt lång för att nå platsen för varje högtalare. Addera 3

Kör varje längd av högtalarkabeln till den plats som utsetts för varje högtalare. Vanligtvis finns det två högtalare platser i den bakre delen av bilen och två på framsidan av bilen. När du kör högtalarkabeln, se till att stoppa ledningarna under brädorna och mattor för en ren installation.
4

Gå högtalarna genom att ta bort trim panel framför dem. Beroende på vilken typ av bil du har, kan denna panel varierar och kan tas bort med antingen en skruvmejsel eller något slags bända verktyg. Anslut högtalarkablar till högtalarna när du har kört ledningar till varje högtalare. Var noga med att ansluta den randiga sidan av högtalarkabeln till den större fliken på högtalaren (betecknade den negativa polen), och unstriped sidan av högtalarkabeln till den mindre fliken på högtalaren (betecknad pluspolen). Upprepa detta steg för varje högtalare som du är kabeldragning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82103.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.