Hur man byter en fabrik stereo i en 1998 Saturn SL2

Den 1998 Saturn SL2 kom med en vanlig stereo med en AM /FM-radio och kassettdäck. Saturn ägare som behöver ersätta en felaktig lager däck kan ha sin stereo ersätts av en professionell stereo tekniker på en retail stereo uttag eller via Saturn återförsäljare. Du kan också välja att köpa din nya stereo och installera det själv. Du kommer att behöva skaffa en antenn adapter för att ansluta Saturn antennkabeln till en eftermarknad stereo, samt en frontplatta adapter eller installation kragen för att montera den nya radion. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel eller tång
7 mm hylsa och kör
GM antenn adapter
Faceplate adapter
Wiring-sele adapter
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på Saturnus för att komma till jordkabel. Lossa bulten på den negativa batterikabeln med en 10 mm fast nyckel (eller tång). Den negativa kabeln är svart och ansluter Saturnus batteriet till ramen av fordonet. Ta bort kabeln från den negativa batterikabeln post.
2

Tryck i mitten av stiftskontakt på vardera sidan om den centrala instrumentpanelen, strax nedanför stereo montering. Dra stiften från panelen.
3

Dra panelen mitten streck bort från botten av instrumentbrädan. Koppla den svarta plast ledningar kontakten från baksidan av panelen. Hela panelen kommer att glida ur instrumentpanelen, avslöjar stereo-fästet.
4

Ta bort de två skruvarna på toppen av stereo-monteringsfäste med en 7 mm hylsa och kör. Skjut stereo framåt (bort från instrumentpanelen) för att komma åt ledningarna ansluts till baksidan av enheten.
5

Koppla ledningarna kontakten (svart plast tråd gruppering kontakt) från baksidan av fabriken stereo . Dra ur antennkabeln från baksidan av Saturnus fabrik stereo.
6

Anslut Saturnus antennkabeln i GM antennadaptern.
7

Placera fronten adaptern på stereo-montering docka. Rikta in hålen på toppen av adaptern med hålen på Saturnus stereo-fäste. Skruva i de två 7 mm skruvar i de två hålen för att fästa fronten adaptern till fästet.
8

Anslut Saturn stereo ledningar plast kontakt i kablage-sele adapter. Anslut ledningarna-sele adapter kontakt i uttag på baksidan av den nya stereon. Anslut antennen adapterkabeln till antennuttaget på baksidan av eftermarknaden stereo.
9

Skjut ny stereo i öppningen av fronten adaptern. Skjut radio i instrumentbrädan tills den låses på plats i fronten adaptern.
10

tillbaka den nedre panelen mitten streck runt stereon och trycker den mot botten av instrumentbrädan. Byt stiftskontakter på vardera sidan av panelen. Återgå till Saturnus batteriet.
11

Byt ut negativa batterikabeln runt den negativa batterikabeln inlägget. Dra kabelns klämma till posten med nyckeln eller tång. Stäng Saturnus huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81444.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.