Hur Hook Up Door högtalare till en förstärkare till Radio

Lägga till en förstärkare till din bil ger en ytterligare mängd ström till radiosystemet, berika ljudet den kan producera. Inte alla förstärkare, radio och högtalare spelar trevligt tillsammans så det är viktigt att läsa dokumentationen för varje komponent för att säkerställa att Effektdata kompatibla. Annars riskerar du att skada din utrustning. För att koppla upp dörren högtalarna till förstärkaren och radio, måste du vara bekväm riva i många estetik av fordonet för att lägga tråden i hela bilen. Saker du behöver
Ficklampa
Isolerade tänger
Drill
rostskyddsfärg
Stegad borr
spole Effekt tråd (övertryck bestäms av amplifer tillverkarens anvisningar) katalog Avbitartång och strippor
Speaker trådbobin (övertryck bestäms av förstärkare och instruktioner högtalare) katalog Gummigenomföring
In-line säkringshållaren
ringkabelskor
RCA-kablar
Skruvmejsel
plast buntband
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa polen på bilbatteriet. Många bilbatterier finns i motorrummet, även om vissa ligger i bagageluckan. Använd isolerade tänger för att skruva av batteriets anslutningsklämmor, om det behövs.
2

Leta efter en gummigenomföring som leder från batterifacket i bilen. Detta hål är kvar av biltillverkarna att göra fordonet förstärkaren-klar. Gå vidare till steg 3 om inget hål existerar. Addera 3

Hitta var att borra ett hål för att köra en ström-ledningar från batteriet i bilen. Välj en plats som erbjuder minst motstånd från den ena sidan till den andra. Se till att det inte finns några objekt till skada i borren vägen.
4

borra med den stegade-borr. Borra en liten mängd i taget tills hålet är stort nog att passa in ledningen och genomföringen. Applicera en liten mängd färg till borren området för att skydda den från rost.
5

in gummigenomföringen i hålet. Nästa, orm tråd inifrån bilen genom hålet i genomföringen. Leta upp tråden vid batterifacket och dra försiktigt ut det till den positiva polen på batteriet.
6

Montera in-line säkring enligt tillverkarens förslag. Typiskt är säkringen placeras 6-12 inches från spetsen av tråden. Skala spetsen av tråden med kabelskalaren och sedan bifoga en ring terminal genom att klämma terminalen mot tråden.
7

Fäst batteriet till strömkabeln till den positiva polen med bilens batteri klämma .
8

Dra tillbaka det inre mattan och lägg strömkabeln mot förstärkaren. Undvik områden tråden kan fastna eller krossas - spår sits, till exempel. Sätt i strömkabeln i lämpliga portar på förstärkaren. Låt mattan dras upp för att installera fler trådar senare. Infoga RCA-kablar till förstärkaren
9

och kör längs golvet i bilen och ansluta dem till på baksidan av radion. Matcha färgerna på kontakterna till portarna på förstärkaren och radio. Dra upp mattan för att dölja trådarna nedanför. Kör RCA-kablar på motsatt sida av bilen som strömkablarna för att förhindra störningar.
10

Anslut fjärrkontrollen slå-på tråd på baksidan av förstärkaren och sedan köra kabeln längs den exponerade mattor för att ansluta den till baksidan av radion.
11

bort dörrpanelerna och grillar högtalare med en skruvmejsel om det behövs. Var noga med att inte bryta plastclips som håller panelerna. Lossa den nuvarande högtalarkabeln från högtalarna och säkert tejp nya högtalare tips tråd till de gamla tips högtalarkablar med eltejp.
12

hitta slutet av bagageutrymmet, den tratt som bär kablarna från kupén i bildörren. Dra gamla högtalarkabeln från insidan av bilen. När du drar den, är den nya högtalarkabel träs igenom stöveln eftersom de är tejpade ihop. Släng den gamla högtalarkabeln när den nya tråden träs.
13

Anslut den nya högtalarkabeln till terminalerna på dörren högtalarna i ena änden. Kör tråden längs golvet i bilen mot förstärkaren och sätt in kabeln i rätt portar.
14

Anslut jordledningen till förstärkaren på lämplig port och anslut sedan den andra änden av kabeln till metallchassi. Hitta en bult eller metallyta under mattan för att fästa jordkabeln till.
15

Anslut minuspolen på bilbatteriet och sätter på systemet för ett test. Se till att funktionerna fungerar korrekt innan du stänger upp exponerade paneler och golv. Kontrollera dina poäng ledningar Kontakt Om du stöter på problem.
16

dölja ledningarna genom att byta ut mattan och dörrpaneler som ursprungligen fastställts. Wrap dinglande eller exponerade trådar i batterifacket med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82800.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.