Ford Radio Faceplate Borttagning

Ford bil ljudsystem är relativt enkelt att modifiera. Medan det finns många fabriksmonterade stereo system att välja mellan, seriösa ljud entusiaster ofta hellre inkludera en eftermarknad stereo däck. Att ta bort fronten på en Ford stereo kan du ta hjälp av en tekniker på en eftermarknad återförsäljare, eller om du kan göra det själv och spara kostnader för arbetskraft. Säkerhet

Innan du tar bort någon komponent ansluten till det elektriska systemet av Ford fordon, måste du koppla loss jordkabeln från batteriet. Den jordkabel är den svarta kabeln som ansluter den negativa batteripolen på ramen eller fordonets chassi. Använd en kryssmejsel för att lossa kabelns klämma, ta bort klämman och vila bort från terminalen tills arbetet är avslutat.
P Om du manipulera elektriska komponenter utan att först koppla loss jordkabeln, kör du risk för att orsaka allvarliga och kostsamma skador på komponenten (s), ledningar och själva batteriet.
Avlägsna Factory Stereo

fabriksinstallerade Ford ljudanläggningar är avlägsnas som en singulär enhet, det finns inga separata delar för fronten och stereon själv. För att ta bort Ford stereo, behöver du ett par DIN borttagningsverktygen. Verktygen finns tillgängliga på online audio butiker och tegel och murbruk butikslägen för så lite som $ 7.

Placera verktygen i sina springor, vertikalt inriktade hål på vardera sidan av ansiktet i stereo. Dra utåt på verktyg för att engagera fånga mekanismen, och dra stereo från instrumentbrädan med ens tvinga vänster och höger. Den stereon kommer glida ur fästet för att tillåta åtkomst till anslutningar i baksätet.

Dra viragrupper från stereon genom de vita pärmar plast tråd, inte de ledningar själva. Om du drar i kablarna du utsätter dig för risken att koppla bort trådarna från bindemedel. Detta skulle kräva mer avancerade elektriskt underhåll för att reparera ledningar.

När ledningar grupperna har kopplats kommer stereon vara helt fri från Fords streck.
Ta bort en eftermarknad stereo

Eftermarknad stereoapparater installerade i Ford-fordon måste monteras med en frontplatta adapter. Adaptern gör fabriken fäste passar flera märken av eftermarknaden stereo däck. För att ta bort stereon monterad via frontpanelen adapter, behöver du en trim verktygspanelen borttagande eller en flat skruvmejsel. Använd ett tunt tygstycke för att linda runt platt verktyg för att undvika repor på paneler av Fords streck.

Bänd trim fronten adaptern fri från instrumentbrädan. När fronten adaptern trim tas bort, är det stereo sig fast av friktionen endast. Sällan kommer eftermarknaden stereo fästas på fästet med skruvar. Dessa fyra skruvarna kommer att ligga i hörnen av stereon och kommer att kräva en Phillips-skruvmejsel eller 8mm hylsnyckel för borttagning. När däcket dras från instrumentbrädan

, når runt till baksidan av enheten och ta ledningsnätet leder från stereon. Ledningsnätet används för att åstadkomma en enhetlig kopplingsschema för anslutning av olika stereomodeller till Ford ledningar grupperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81166.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.