Vilken typ av högtalare bör sättas i en Van?

Akustisk Engineering är långt ifrån enkel, även i något så arkitektoniskt enkelt som en skåpbil. Den typ av högtalare du väljer att använda är långt mindre viktigt än den plats där du väljer att installera dem och vilken typ av skåp du väljer att använda. Använda högsta kvalitet högtalare du har råd är en bra början, men ingen talare, oavsett hur bra det är, kan kompensera för dåliga systemteknik. Bestäm vad du går för

Högtalarsystem utformning beror helt på effekten du går för. Vans är något unikt i form av ansökan - först ut eftersom den stora inre volymen ändrar ljudet dynamiken, för det andra, eftersom passagerarna så utbredd genom rutan, och för det tredje, eftersom hela van fungerar som en gigantisk högtalarlåda. Innan du bestämmer dig för vilka högtalare du behöver, avgöra hur många passagerare du tänker bära, vad dina förpackningar begränsningar är och vilken typ av decibel och frekvensområde du är ute efter. I allmänhet kommer du vill "rikta" högtalarna på dina lyssnare, så att ingen akustiskt område övermannar annan.
Sound Basics

Sound händer i en serie tryckvågor: ju närmare dessa vågor är tillsammans, desto lägre frekvensen. För att få ut det mesta av ett ljudsystem, kommer du vill montera olika stora högtalare så att dessa vågor alla kolliderar på målområdet, eller där lyssnaren kommer att sitta. Stora subwoofers har en längre våglängd, vilket är anledningen till installatörer oftast sätta dem i bålen, så långt bort från föraren som möjligt. Tiny "diskanter" har en mycket kortare våglängd, och måste vara mycket närmare lyssnaren för att sammanfalla med den bas våglängd. Utan tuning våglängderna sammanfalla, kommer en källa överrösta andra, eller de två våglängderna kommer att avbryta ut och lerigt ljudet.
Frekvens och Position

Den "första oktav" av ljudet går från ca 10 Hz till ca 80 Hz, men frekvenser under 40 Hz är normalt ohörbara. Även tekniskt ohörbara, sub-40 Hz intervall är vad förmå denna mullrande bas som entusiaster är ute efter. Den 1/4 våglängd (vilket är vad som ger dig högtalaren effekt) för en 20 Hz högtalare är ca 14 meter, så du måste sätta en super-låg 20 Hz högtalare hela vägen på baksidan för att rikta föraren. Högtalare med "standard" basområdet på 80 till 250 Hz ska sitta mellan 3,5 och 1,25 meter från lyssnaren. Något mindre än den kan sitta praktiskt taget ovanpå lyssnaren, med mindre diskantelementen hos nackstöden. Oroa dig inte om att dominera över basen med tättsittande diskanter, du kan alltid ställa in individuell utgångsnivå högtalarkanal senare Addera Styra ljud

Ljudkvalitet verkligen kan falla. om du inte använder en subwoofer rutan för att styra ljudet. De 15-tums subwoofers du behöver för att upprätthålla en 20 Hz frekvens kommer att kräva en sub låda med en inre volym av mellan 5 och 9 kubikfot. För att ställa till 20 Hz, men du vill installera en port rör i lådan, det ska mäta ca 2 inches i diameter och 2,7 inches i längd om du använder en 5-kubik-fot box, och det bör vara 1 tum lång om du använder en 9-kubik-fot box. Mindre högtalare kommer inte att kräva någon särskild inneslutning, men du kanske vill överväga ljudisolering van interiör, med en ljudisolering matta eller spray-on ljudisolering mediet. Spray-on gummilisten är en fantastisk soundproofer, kommer lätt gömma sig bakom paneler och kommer att hålla lufttrycket som finns i van.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82793.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.