Hur Wire en bilradio

När du installerar en ny radio i bilen, det finns en god chans att gamla radions elektrisk kontakt inte kommer att arbeta med den nya radion. Eftermarknaden modellen kommer ofta med sin egen elektriska kontaktdon. Du kommer att behöva för att koppla denna anslutning till ledningar i bilen för att installera radion. Du kan välja en av två grundläggande metoderna för att ansluta dessa kablar. Pressning trådarna kan ske utan elverktyg, men lödning trådarna kommer att ansluta dem mer säkert och permanent. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Trim stick
Klippning /pressning
tråd verktyg Crimp caps
lödning pistol
Rulle lod
KRYMPSLANG
Värmekanon
Visa fler instruktioner
Procedur
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Detta innebär vanligtvis att lossa muttern kabelklämman för den svarta kabeln med en skiftnyckel. Ställ in kabeln tillräckligt långt bort så det inte kan röra batteripolen av en slump.
2

Ta bort radion från fordonet. Detta kommer att variera beroende på bil, men troligen innehåller bända bort en eller flera paneler med en trim pinne och ta bort radions fästelement med en skiftnyckel eller skruvmejsel.
3

Dra ur antennkabeln och elektriska kontakten från baksidan av radion.
4

Slopa sladdarna från den ursprungliga elektriska kontakten med avbitare.
5

Anslut slås strömmen, konstant effekt och jordkablar från bilen ledningar till nya radions elektrisk kontakt, antingen genom pressning (§ 2) eller lödning (avsnitt 3). Vanligtvis är brytarledning rött, strömkabeln är gult och marken är svart.
6

Fäst ledningarna för varje högtalare med samma krympning eller lödning metod. Kontrollera instruktionerna igen för att bekräfta korrekt kabeldragning. Ofta är grått höger fram, är vit vänster fram, är lila höger bak och grönt är vänster bak. Den fasta tråden är det positivt, och den med den svarta randen är negativ.
7

Anslut den nya elektriska kontakten och antennen leda till ersättning radio.
8 < p> Montera radion och dess fäste på bilens instrumentbräda med sina monteringsfästen. Sätt tillbaka paneler på bilen och anslut batterikabeln.
Crimp
9

Klipp och skala bort 1/2 tum av isoleringen från de två trådändar hjälp din skärande /pressverktyg.
10

Rada upp trådarna så de kala leder är sida vid sida och pekar i samma riktning. Tvinna ledningarna ihop för hand eller med pressverktyg för att koppla ihop dem.
11

in de tvinnade ledare till en krympning lock och pressa locket ordentligt på plats.
12 < p> Kläm pressverktyg på locket för att dra åt den och försegla den på tvinnad tråd leder till säkra dem.
Lödning
13

Klipp och skala bort 1 /2 en tum av isoleringen från de två trådar med skärande /pressverktyg.
14

Touch tråden leder tillsammans som de pekar mot varandra och tvinna ihop dem.
15

Värm trĺdändarna med en lödkolv och röra lodet från spolen till tråden. Se till att lodet inte vidrör järnet.
16

Wrap krympslang runt de anslutna nakna kablarna. Värm slangen med en hårtork eller liknande värmepistol för att dra ihop slangen så att den passar runt tråden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81870.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.