Hur korrekt att utforma ett bandpass baslåda

Utforma en bandpass baslåda är inte så enkelt som att placera en högtalare i en låda. För maximal effektivitet och stark, fokuserad bas, skall kammaren utformas på rätt sätt. Även om du kan beräkna storleken av kamrarna i en bandpasslåda, det finns miniräknare tillgängliga för att hjälpa dig med denna aspekt. Dessa siffror kan sedan användas i en datorstödd design program för att skapa planer för en bandpasslåda oavsett vilken typ du behöver för just din applikation. Saker du behöver
Datorstödd konstruktion (CAD) program
bandpasslåda kalkylator
Visa fler instruktioner
1

Tänk vilken typ av bandpasslåda du vill göra. Slutna Bandpasslådor, ventilerade Bandpasslådor och serier Bandpasslådor utnyttjar alla samma typer av material och design aspekter. Var och en har en något annorlunda ljud och kräver olika komponenter inklusive mängder av MDF som behövs, vilket är medelhög densitet fiberboard, liksom olika typer av högtalare och varierande mängder av utrymme som behövs per kammare.
2

Välj antal högtalare du vill använda för din bandpasslåda. Beroende på mängden av bas du önskar, kan du välja bland så många du vill, men singel-och dubbel-högtalarkonfigurationer är populära. Välj en högtalare storlek också, och se till att alla högtalare i höljet är samma som varierande högtalarstorlekarna eller typ i en bandpasslåda rekommenderas inte. Storleken
3

Design och formen på de yttre väggarna av bandpasslåda du kommer att göra. Beräkna den storlek du behöver för varje kammare och den totala storleken på höljet, eftersom de varierar beroende på vilken typ av bandpasslåda du väljer. Tänk på utrymme du har i ditt fordon som kan ändra utformningen och påverka utformningen och storleken på högtalaren du kan använda.
4

Korrekt välja storlek på ventilen och plats. Välj några öppningar för en förseglad bandpasslåda, eller en ventil på den yttre rutan för en portad låda. För serie-stil bandpasslådor, designa en inre ventil samt ett utlopp för den huvudsakliga utanför kammaren. Använd datorstödd design program för att hjälpa dig att avgöra placeringen av en ventil, om tillämpligt.
5

Designa din kapsling, oavsett typ, med bästa tänkbara material du har råd. Inkludera storleken på varje enskild bit av MDF och se till att du är medveten om ansökan om högtalarlåda. Utforma den så att port eller portar inte är blockerade i din bil, och kom ihåg att ta med eventuella stag detaljerna under konstruktionsfasen som styvhet är en av de viktigaste aspekterna av design med dessa typer av kapslingar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82790.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.