Hur man ansluter Dual Amps

Under årens lopp har bilstereo system blir mer och mer avancerade kräver en hel del makt. I vissa fall kan en enda förstärkare ger tillräckligt med ström för att hantera diskant och mellanregister samt subwoofern, men många föredrar att använda en dedikerad förstärkare för subwoofern för extra bas. Anslutning av dubbla förstärkare kan ge dig ytterligare flexibilitet samt hålla systemet igång svalare, som att köra alla dessa högtalare på en förstärkare kan värma amp ganska snabbt. Saker du behöver
Strömkabel Skruvmejsel
Drill
Kraftdistributionsenhet blocket
Visa fler instruktioner
1

Kör tjockaste strömkabeln kan du komma från batteriet till en fördelning block som kan ge ström till båda förstärkarna. Anslut den positiva änden av strömkabeln till den positiva polen på bilbatteriet. Kör kabeln från batteriet mot brandväggen, som är den mur som separerar motorn från hytten på fordonet för att förhindra branden från att komma in på insidan av bilen.
2

Borra ett litet hål i brandväggen nära rattstången och passera strömkabeln från motorrummet in i kupén. Kontrollera om någonting på insidan av kabinen som kan påverkas av den borrning och flytta alla andra trådarna ur vägen för att förhindra skador på dem. Dra tråden genom den plats där ampere och kraftdistribution blocket ligger. Addera 3

Anslut den positiva kabeln till distributionen blocket, som kommer att dela makten och gör att du kan använda två separata slutsteg för dina högtalare bilstereo. Anslut en förstärkare till varje eluttag på fördelningen blocket och se till att varje slutstegsrören befogenheter upp och att rätt lampor lyser för makten.
4

Ground förstärkarna till något metallföremål i fordonet. Använd en 8-mätare jordförbindningstråden och anslut ena änden till marken terminalen och den andra till chassit på bilen någonstans under mattan. Korrekt jordning eliminerar stötar från el och reducerar eller eliminerar brum som kan höras genom högtalarna i bilen stereosystem.
5

Ställ in delningsfilter och input känslighet för varje förstärkare. Anslut högtalarna till förstärkarna som använder de befintliga högtalarkablar. För subwoofers, brygga en förstärkare och ställ in övergångsfrekvensen till ca 100 Hz. Detta kommer endast att skicka audiosignalen under denna frekvens till högtalarna. Ställ in andra förstärkare för fullständigt sortiment eller ställa en högpassfilter för mellanregister eller diskant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82791.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.