Hur man byter Bruten Telescopic Antenner

Enheter verksamma på radiovågor, såsom bilstereo, tv-apparater, mobiltelefoner, VHF och bärbara radioapparater, alla kräver en viss typ av antenn för att sända eller ta emot signaler. Medan många nyare enheter har inbyggda antenner, har många äldre enheter utrustade med externa antennerna. Många externa antenner var av teleskopisk konstruktion, öppnade när det behövs och sedan kollapsade och lagras ur vägen. En nackdel med den teleskopiska konstruktionen är att antennerna lätt bryts men lyckligtvis nästan lika lätta att byta. Saker du behöver
Antenn
Skruvmejsel
Skiftnyckel
Duk
Visa fler instruktioner
1

Undersök antennmonteringen. Teleskopisk antenner är fästa genom en av två metoder: en enda låsmutter vid basen av antennen eller små skruvar synliga på basen av antennmonteringen. Skaffa en ny antenn för liknande konfiguration
2

bort synliga fästskruvar från toppen av antennen basen med en skruvmejsel,. Lossa en mutter med en skiftnyckel. Ta tag i antennen från fästet med handen. Wiggle fästet tills basen kommer fri från monteringsytan.
3

Koppla bort antennkabeln. Tråden kommer att knytas till antennen med terminaler som är anslutna med små skruvar, av en stor mutter precis under basen av antennmonteringen, eller en plugg som införs i ett uttag på undersidan av antennmonteringen. Lossa skruvarna med en skruvmejsel, muttern med en skiftnyckel eller dra ut kontakten ur uttaget med handen. Ta montering packningen från monteringsytan.
4

Rengör området på monteringsytan med en fuktig trasa. Placera den nya monteringen packningen på basen av den nya antennen. Anslut antennkabeln till den nya antennen och fäst antennen på monteringsytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82776.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.