Hur man ansluter en subwoofer till en bilstereo

Du behöver inte vara en mekanisk guide för att ansluta en subwoofer till en bilradio. Subwoofers ger bas till en ljudanläggning. Subwoofern är större högtalare kräver en starkare signal än en vanlig fabrik stereo vanligtvis ger. För stereoanläggningar inte utrustade med en förstärkare, måste du installera en förstärkare med subwoofer eller välj en subwoofer - en sub med en inbyggd förstärkare. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Kabelstam adapter
Trim panel borttagningsverktyg
Högtalarkabel
Drill
Gummigenomföring
Visa fler instruktioner
Anslut en subwoofer
1

Lyft huven på bilen. Sa minuskabeln från batteriet. Den negativa kabel ansluter batteriet till ramen av fordonet. Lossa kabelns klämma med 10 mm nyckel och flytta kabeln från den negativa polen.
2

Ta bort skruven som håller den positiva kabeln till den positiva batterikabeln. Placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats på täten och byt bulten med nyckel, säkra kabeln och ringkabelsko till pluskabeln stolpen.
3

Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen. Säkringshållaren är färgat plasthölje halvvägs ner kabeln i ringen terminalen. Anslut strömkabeln ur satsen in i ringen terminalen. Detta kommer att leverera ström från batteriet till subwoofer.
4

Mata strömkabeln från batteriet till fordonets insida genom brandväggen. Brandväggen separerar motorrummet från insidan av fordonet. Vissa fordon kommer att ha en etablerad öppning för kabeln. För fordon utan öppningsbart, borra ett hål i brandväggen, bakom batteriet, och placera en gummigenomföring i öppningen för att skydda kabeln från vassa kanterna i hålet. Flytta till det inre av fordonet.
5

bort bilens stereo. Se bilens reparationshandbok för instruktioner om stereo borttagning.
6

Koppla stereo ledningarna från baksidan av stereon och anslut den till ett kabelnät adapter. Adaptern kommer att färgkodade eller har en medföljande manual beskriver anslutning förfarande.
7

Anslut kabelnätet adaptern leder till baksidan av stereon.
8

Anslut kopplingskablarna från förstärkaren kabelsats till motsvarande ledningar i kabelnätet adaptern. De patchkablar kommer att ge signal till subwoofer och slå på förstärkaren inom sub under ledning av huvudenheten.
9

Feed kopplingskablarna genom baksidan av stereon dockan. Kablarna kommer att dyka upp från instrumentpanelen i foten väl på passagerarsidan av bilen, som ska dirigeras till platsen på subwoofern.
10

tillbaka stereon i instrumentpanelen i bilen. (Se manualer för bilens installationsanvisningar.)
11

Förlägg patchkablar från stereo till placeringen av sub. Dölj kablar under mattan för ett professionellt utseende. Lyft mattan med en kåpa borttagningsverktyg. Bänd mattan från golvet vid sidan av mittkonsolen och vid dörröppningar för att dra kablarna från framsidan av fordonet till den bakre lastutrymmet eller bålen. Konsultera manualen reparationsinformation för några särskilda instruktioner om att lyfta och byta mattan.
12

Dra elkabeln (från foten väl på förarsidan) till subwooferns placering. Dra nätkabeln och kablarna patch på motsatta sidor av fordonet för att undvika signal störningar.
13

Anslut patchkablar i lämpliga uttag på subwoofern. Anslut strömkabeln till uttaget märkt "power" på sub.
14

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol bly. Dra kabelns klämma med skiftnyckel. Byt ut säkringen i säkringshållaren på ringen terminalen och stäng säkringshållaren facket lock.
15

Slå på stereon och välj högtalarinställningsläget arrangemanget. Aktivera subwoofern och höja volymen på källan innehåll (CD, radio, etc). Lyssna på svar från subwoofern att säkerställa att den fungerar korrekt. Addera Ansluta en konventionell Subwoofer till en stereo system utrustat med en förstärkare
16

Koppla bort den negativa batteri kabeln från den negativa terminalen med skiftnyckel.
17

Placera subwoofern i bagageutrymmet eller bakre bagageutrymmet i bilen.
18

Anslut högtalarkablar till förstärkarens positiva och negativa utgångar.
19

Route högtalarkabeln är ansluten till förstärkarens negativa utgång till den negativa ingången på subwoofern och anslut kablarna. Dra högtalarkabeln anslutas från förstärkarens positiva utgång till den positiva ingången av sub och anslut kabeln.
20

Placera den negativa batterikabeln på negativa batterikabeln inlägget. Dra kabelns klämma till posten med nyckeln. Stäng huven och testa subwoofern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81244.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.