Hur man installerar en subwoofer

Installera en subwoofer i bilen kommer att ge en betydande förbättring i lågfrekvent ljudåtergivning. Aktiva subwoofers har en inbyggd förstärkare, högtalarelement och anpassade kapsling, utformad för maximal prestanda. Förutom att vara en "allt-i-ett"-lösning, kommer med en aktiv subwoofer eliminera mycket av den forskning och gissningar i samband med installation av de nödvändiga komponenterna separat. Saker du behöver
Vehicle reparationshandbok
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Drill
Borr satt
kit Förstärkare kablage med RCA-kablar
Wire pressningar
insexnyckel ställa
hopkopplingshylsa kranar
Gängpressande skruv
Side-post batteriadaptern
Visa fler instruktioner
1

Öppna bilens huv och koppla den svarta- färgad negativa batterikabeln från batteriet. Ställ den åt sidan och ur vägen
2

Bestäm lämplig montering området för aktiv subwoofer,. Säkerställa montering området medger tillräcklig ventilation behövs för att kyla den integrerade förstärkaren. Överväg montering subwoofern inom stammen eller bagageutrymmet. Även lågfrekventa basljud är mindre riktade än högre frekvenser, kan placeringen av subwoofern har en inverkan på prestanda.
3

Ta önskad Interiör gjutning, som ligger på samma sida eftersom bilens batteri, med hjälp av en lämplig storlek och typ skruvmejsel. Undersök undersidan av instrumentpanelen och lokalisera ett existerande ledningar hål som leder till motorrummet.
Wiring
4

Dra stor spårvidd rödfärgade förstärkare strömkabel genom befintliga ledningar hålet. Om du inte kan finna en existerande ledningar hål i brandväggen, borra en lämplig storlek hål och lägga en gummiring för att rymma makten tråd, vara noga med att inte skada omgivande komponenter vid borrning
5

Dra. strömkabeln till batteriet området, men borta från värmekällor och rörliga mekaniska delar.
6

Strip 3/8 tum av isoleringen från strömkabeln änden och kläm på en av ringen-kontakter medföljer förstärkare kit. Kapa kabeln 1 fot eller mindre från ringen terminalen och skala av isoleringen från båda av de nybildade ändar. Fäst båda kabeländarna till säkringshållaren medföljer kabelsats.
7

Dra strömkabeln under mattan eller trim gjutning till montering området för subwoofern. Om din bil inte har en bakmonterad power antenn med enkel tillgång till turn-on bly, måste du ta bort stereo från instrumentbrädan för att ansluta liten mätare "REM" turn-on bly medföljer kabelsats till radions effektmosfetbrytaren tråd, se bilens reparationshandbok för specifika instruktioner radio borttagning och kopplingsscheman. Om du har en eftermarknad bil stereo med en eller flera RCA-utgångar, ta bort radion, det inre gjutning motsatsen till elkabeln och dra RCA-kablar från subwoofern montering området på baksidan av huvudenheten.
8

Anslut RCA-kablar på baksidan av huvudenheten och installera stereon. Vissa eftermarknaden huvudenheter kan innehålla RCA-utgångar särskilt utformade för subwoofer bruk. Om du ansluter subwoofern till en ursprunglig fabriken stereo, anslut den medföljande hög nivå sele signalkabeln till lämpliga vänster och höger högtalarkablar med kranar kabelskarvdon.
9

Anslut fjärrkontrollen turn-on leda till lämplig bytte ledningen för bakmonterad power antenn, om sådan finns, med hjälp av den manuella reparationsinformation som vägledning. Använd denna anslutningsmöjlighet för subwoofern fjärrkontroll strömpåslag på att undvika att ta bort huvudenheten när det handlar om en fabrik stereo.
10

Montera subwoofern till det angivna området. Överväg säkra subwoofern till fordonet med självgängande skruvar för att undvika skador på apparaten eller eventuella skada vid en kollision.
11

Undersök montering området och hitta en lämplig jordanslutning för den negativa kabeln. Skär jordkabeln till lämplig storlek och installera ringkabelskor i båda ändarna av kabeln. Installera en ring terminal på bara ena änden av jordkabeln om subwoofern enhet inkluderar stoppskruv-typ elanslutningar.
12

Installera den negativa kabeln till en lämplig metall jordpunkt på fordonet med hjälp av en borr och plåtskruv. Använd en stålborste eller stålull för att ta bort all färg på jordanslutningen området innan marken anslutning till fordonet.
13

Anslut RCA-kablar eller hög nivå signal kabelhärvor till subwoofern enheten , följt av marken, positiv och fjärranslutningar. Installera den medföljande säkringen i säkringshållaren, ligger nära batteriet.
14

Anslut strömkabeln till batteriet. Fordon som använder side-post batteri anslutningar kan kräva en särskild post adapter för att ansluta ytterligare kablar till batteriet. Batterier som använder klämma-stil batterikontakterna inte kräver en adapter. Addera Testa
15

Kontrollera kabelanslutningar och anslut den negativa batterikabeln. Justera subwooferns "gain"-kontroll till den lägsta inställningen.
16

Slå på bilens stereo och justera volymen till den högsta inställningen, innan punkten för distorsion.
17

Justera "gain"-inställningen på subwoofern i ett stegvis sätt innan punkten för distorsion. När du gör justeringar av vinsten, crossover eller andra inställningar, överväga att använda testet musik som innehåller en hel del dynamisk bas.
18

Stäng av stereon och installera om eventuella återstående inre komponenter som tidigare avlägsnades för att slutföra installation. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80568.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.