Hur man lägger in en radio i en 1971 Corvette

Den populära C3 modellen Chevrolet Corvette tillverkades mellan 1968 och 1982. Den här modellen har vanligtvis kallas den "Stingray" eller "hajar." Många Corvette ägare vill uppgradera sin ljudanläggning. För att installera en nyare enhet, måste klustret bezel för att ersättas med en eftermarknad enhet. Replacement kluster kan köpas genom de flesta Corvette leverantörer. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
stjärnskruvmejsel
Spetstång
lödning pistol och löda
KRYMPSLANG
ersätter streck kluster bezel stereo
Replacement

Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr och dra tillbaka sätet. Öppna den bakre luckan batterifacket placerad bakom förarsätet. Använda en öppen fast nyckel, koppla den svarta minuskabeln från batteriet.
2

använda en stjärnskruvmejsel, avlägsna de två främre sidopaneler placerade i den främre delen av konsolen. Detta kommer att ge dig tillgång till sidan området för radion. Koppla vänster och höger högtalaranslutningar ledningar.
3

lokalisera mitten montering torkaromkopplarens högst upp i mitten delen av instrumentbrädan. Ta bort skruvarna som håller enheten torkar strömbrytaren och dra bort det från instrumentbrädan. Koppla försiktigt ur ledningarna församling.
4

Ta bort de fyra skruvarna som sitter på sidorna av kombiinstrumentet som håller knippaggregatet till höger och vänster undre streck paneler. Dra av radion vreden och använda nåltång bort muttrarna som håller radion dubbar. Ta klustret genom att dra det uppåt och mot dig och lägg det nedåt. Märk alla ledningar bilagor och ta bort alla anslutningar. Ta kombiinstrumentet.
5

Koppla ur anslutningen för antennkabeln på baksidan av den befintliga radio och koppla kablagen. Ta bort eventuella andra fästen som håller radion på plats och ta bort.
6 p Om du installerar en standard DIN 1 typ av stereo, måste klustret bezel för att ersättas med en eftermarknad enhet. Erhålla ersättning ramen från en Corvette leverantör. DIN 1 typ av stereo har en rektangulär yta och inte har de två separata hål för radio rattar.
7

Leta höger och vänster högtalarkablar och avbröt befintliga pluggar. Löd den nya ledningsnätet till makten, marken och leder högtalare. Använd krympslang för att skydda lödningar. Anslut inte kablaget till den befintliga förstärkaren systemet när du använder en nyare enhet-det typ radio är inte nödvändigt.
8

Re-ansluta antennen och fäst den nya radion på plats. Ominstallera mätaren linsen på den nya ramen. Installera en ny mätare lins om den gamla är repig och sliten. Installera de gamla mätarna i den nya ramen och installera klustret i instrumentpanelen.
9

tillbaka panelen torkarstyrning och åter ansluta batteriets jordkabel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81606.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.