Hur man Recone en subwoofer

Skador på kon av en subwoofer kan uppstå av olika anledningar. När skadade, är subwoofern inte längre kan utföra korrekt. Om skadan är bortom en liten tår, vilket ofta kan repareras med en enkel patch, måste du ta bort den skadade kon och installera en ny. De flesta subwoofer tillverkare erbjuder Recone kit som består av en voice-coil, tidigare och navkonstruktion, kotte, skum surround och dammskydd, vilket är allt du behöver för att ersätta den skadade woofer. Saker du behöver
Rakblad
Aceton
Rag
Skruvmejsel
Lim
Indexkort
lödning pistol och löda
Visa fler instruktioner

1

Ta subwooferns skum surround, bas, spindel och spole med ett rakblad för att skära bort dem från subwoofern ram.
2

Torka subwoofern ram med aceton och en ren rag. Detta kommer att göra det lättare att ta bort något lim eller skräp. Ta bort eventuella kvarvarande lim eller smuts med ett rakblad eller skruvmejsel. Skölj ramen i varmt vatten, ta bort eventuellt återstående aceton.
3

Infoga ett index kort inuti den förra i mitten av spindeln. Indexet kortet används som ett distanselement för att säkerställa att spolen är centrerad. Applicera lim på den undre kanten på subwoofern ram. Den nedre kanten är där spindeln ska sitta. Ställ in spindeln på plats, glider den förra över polen i botten på subwoofern ram. Låt limmet torka enligt tillverkarens anvisningar.
4

Löd glitter leder utskjutande från spindel till glitter inläggen på subwoofern ramen med en lödning pistol och löda.
5

Slip konen över den tidigare och på toppen av spindeln. Säkra konen på plats genom att applicera lim frikostigt där konen, tidigare och spindel möts. Låt limmet torka enligt tillverkarens anvisningar.
6

Applicera en sträng av lim till den yttersta kanten och innersta kanten av skummet surround. Tryck på yttersta kanten av sargen på den övre kanten på subwoofern ramen och den innersta kanten på konan. Var noga med att skummet omger tätar helt på ramen och konen. Låt limmet torka.
7

Ta bort index kortet. Applicera lim på insidan yttersta kanten av dammskyddet. Placera dammskyddet över mittöppning av könen. Låt limmet torka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82750.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.