Ställa Amp Gain med en multimeter

Om du har en bilstereo, vill du förmodligen att få den mest ljud ur ditt system, inklusive din förstärkare. Ställa förstärkarens förstärkning är ett viktigt steg för att uppnå den mest prestanda, samt för att skydda din utrustning. Du kan se förstärkarens förstärkning korrekt för stereon genom att matcha förstärkarens ingång nivå med stereons utgångsnivå. Med en multimeter, samt lite matte, testa förstärkarens växelspänning utdata och ställa in enhetens vinst till rätt nivå för systemet. Saker du behöver
Multimeter
Speaker
Förstärkare
Förstärkare handbok
Kalkylator Review Stereo
60 Hz CD testtonen eller ljudkälla
Visa fler instruktioner
1

Mät motståndet på högtalaren som du ska ansluta till förstärkaren med en multimeter. Ställ in multimetern för att mäta ohm. Placera en sond av multimeter på pluskabeln och den andra proben på minuskabeln på högtalaren. Notera ohm motstånd.
2

Kontrollera förstärkarens manual för att ta reda på den rekommenderade watt uteffekt vid motståndet ohm du hittat dina högtalare för att ha.
3

Beräkna önskad växelspänning utgång för förstärkaren. Denna ekvation kan lösas som: spänning är lika med kvadratroten av wattal gånger resistens. Till exempel, om din manual sade förstärkaren ska lägga ut 50 watt vid fyra ohm (motstånd dina högtalare), lösa ekvationen genom att multiplicera 50 watt med fyra ohm, vilket är 200. Sedan använder du en miniräknare för att hitta kvadratroten av 200, vilket är 14,142. Detta är den önskade växelspänning utgång för din förstärkare.
4

Koppla dina högtalare och subwoofers från förstärkaren du ställer förstärkningen för. Förstärkaren bör fortfarande vara ansluten till en elektrisk källa.
5

Ställ stereon till 85 till 90 procent av sin maximala volym.
6

Sätt multimetern sonder i utanslutningar förstärkaren, placera den positiva sonden i den positiva och den negativa sonden i den negativa polen.
7

Spela en 60 Hz CD testtonen på stereon.
8

Justera förstärkarens förstärkning ratten, samtidigt hålla ett öga på multimetern. När multimeter visar önskat AC läsning utspänning (som du hittat genom matematisk ekvation), sluta att justera GAIN-ratten. Förstärkarens förstärkning är nu korrekt inställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82751.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.