Felsökning av en Sony Xplod XM-444W

Problem med Sonys XM-444W stereo förstärkare kan relateras till makt /beskyddare ljus inte komma på, makt /beskyddare ljus förändras från grönt till rött, och ger störningar. Enheten ger 35 watt per kanal minimum av kontinuerlig effekt i 4 ohm, med båda kanalerna drivna från 20 Hz till 20 kHz. Det är en högst 0,04% total harmonisk distorsion. Detta innebär att förstärkaren är högt och kommer inte förvränga ljudet. Direkta anslutningar kan göras till bilstereon högtalarljud Om det inte finns någon linjeutgång för. Saker du behöver
Wire Skruvmejsel ull
12 AWG tråd
Connectors
Kabelskalare
Visa fler instruktioner
1

Fäst jordledningen fastare till en metalldel på bilen om strömlampan inte tänds. Spåra den svarta nätsladden tillbaka från förstärkaren tills du hittar kroppen anslutningen. Lossa ledningen och kontrollera den för korrosion. Rengör den med stålull tills du ser ren metall på både kontakten och bilens kaross. Sätt tillbaka ledningen.
2

Följ ledningarna tillbaka till högtalarna om strömmen /skydd lyser rött, och kontrollera att det inte finns några glapp genom att titta tillbaka avbrott i höljet. Kom ihåg att förstärkare skapar värme, så identifiera eventuella orsaker till överdriven värme. Leta efter luftutsläppen som ofta i den bakre foten brunnar och se till att förstärkaren inte värms upp av bilens ventilationssystem. Flytta förstärkaren om det behövs. Ta rockar, barn leksaker, mattor och andra föremål som kan blockera förstärkarens ventilation.
3

Identifiera elkablarna på förstärkaren och flytta dem bort från RCA-kontakter om du hör generator buller - en gnälla. Kontrollera efter tecken marken är inte korrekt ansluten och leta efter sliten högtalarkabel, särskilt runt öppningar som kan nötas. Byt ut alla dåliga ledningar med liknande tråd, vanligen 12 AWG. Använd en kabelskalare för att klippa ut den dåliga biten. Sedan band tråden så att 1/2-tums av koppar är nakna. Skala av tråden genom att linda kabelskalare runt tråden och dra i den. Sätt i en ny bit ståltråd och sedan använda god kvalitet kontakter för att linda de nya anslutningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82718.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.