Hur man använder kondensatorer med förstärkare

kondensatorer används för att hjälpa effektförstärkare, som strömförsörjning till högtalarna. Typiskt är kondensatorer som används med hög effekt installationer där bilens batteri inte kan leverera tillräckligt med ström till förstärkaren. Kondensatorn lagrar ström under normal användning ger då extra kraft som behövs när förstärkaren kräver det. Utan kondensatorn bilens batteri skulle tömmas under hög-prestanda spelar. Kondensatorer är ganska lätt att installera och relativt billiga jämfört med förstärkare. Saker du behöver
Kondensator
Förstärkare
Power cables
Visa fler instruktioner
1

Välj en lämplig kondensator. Lagringskapaciteten för makt mäts i Farad, desto mer Farads mer lagringskapacitet. Se alltid till att kapaciteten har minst 0,5 Farad för varje 500 watt RMS. Till exempel skulle en 1000-watts RMS förstärkare kräver minst en 1-Farad kondensator. Emellertid är ett större än nödvändigt kondensator alltid kompatibla.
2

Montera kondensatorn så nära förstärkaren som möjligt. Detta kommer att säkerställa en mer omedelbar och effektiv kraftöverföring. Välj en lämplig tvärsnittsarea makt. Konsultera förstärkaren och kondensatorn bruksanvisning för bästa måttet.
3

Anslut en ström kabel till +12 V-ingången på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna kabel till kopplingen + positiva polen på kondensatom. Anslut en annan strömkabeln till den negativa kraften terminalen på förstärkaren. Anslut den andra änden av denna kabel till minuspolen på kondensatorn
4

Anslut två strömkablar till kondensatorn,. En till den positiva polen och en till den negativa polen. Kör dessa kablar till bilens batteri. Anslut den negativa kabeln till batteriets jord, och anslut den positiva kabeln till batteriets pluspol.
5

Starta bilen och skruva ner volymen på radion tills dess tysta. Kör bilen i cirka 10 minuter. Detta kommer att ge tillräckligt med tid för kondensatorn att ladda upp. När kondensatorn har laddats, skruva upp volymen och testa systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82391.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.