Hur du ansluter en Rockford Fosgate Amp

Rockford Fosgate gör en mängd olika komponenter bilstereo för ett brett spektrum av bilägarna och deras stereo behov. RF-förstärkare kan ta bilens stereo huvudenhet och öka sin signal till makten eftermarknaden högtalare och subwoofers samt driver fabriken högtalarna till sin potential och därefter (var försiktig). När du har valt Rockford Fosgate förstärkare som passar dina behov och budget, kan du ha det installerat av en professionell eller du kan göra det själv. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
Drill (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval) katalog Förstärkare kabelsats
Kabelstam adapter
Patch kablar
RCA förlängare
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Tillträde bilens batteri. Lyft huven och ta bort batterikablarna från de två batteripolerna. Vanliga metoder inkluderar att lossa de bultar som håller kablarna till sina batteripolerna. Lyft den negativa batterikabeln (oftast svart och ansluten till batteriet bly markerade med ett minustecken) från terminalen och ställ den åt sidan. Lyft den positiva batterikabeln (oftast röd) från batteriet och skjut klämman från förstärkaren kabelsats på ledningen. Byt den positiva klämman batterikabeln till batteriets pluspol och dra åt skruven på klämman med skiftnyckel eller tång.
2

Ta bort säkringen från hållaren på ringen terminalen. Håll säkringen för återinträde i facket när Rockford Fosgate amp har installerats. Anslut blå kabel nätaggregatet i ringen terminalen och mata den genom brandväggen och in på insidan av fordonet. Använd en borr för att skapa en öppning i brandväggen om en redan etablerad bana inte är närvarande. Konsultera din manual reparationsinformation att hitta en säker plats i brandväggen för att skapa den nya vägen. Placera en gummigenomföring i det nya hålet för att skydda kablage. Flytta till fordonets insida.
3

Ta fabriken stereo från instrumentbrädan stereo docka. Konsultera manualen reparationsinformation för stereo borttagning instruktioner. Koppla stereo ledningarna från baksidan av enheten och ansluter den till stereon med hjälp av ett kabelnät adapter. Se adapterns handbok för korrekta kopplingspunkter.
4

Anslut förstärkaren signalkabeln och strömpåslag på kabeln till adaptern kablage leder. Mata kablarna genom baksidan av bilens stereo docka och ner till golvet på passagerarsidan. Din bil kan ha en annan väg till den bakre delen av fordonet från stereon dockan. Konsultera reparationshandbok för din bil märke och modell.
5

Byt stereoanläggning in bilens instrumentbräda stereo montering dockan. Byt ut alla paneler som togs bort för att extrahera enheten stock huvudet.
6

Förlägg signalkabeln och turn-on leder till bakre lastutrymmet på fordonet. Dra nätkabeln (ansluten till batteriet och dirigeras genom brandväggen) till den bakre delen av fordonet. Se till att köra strömmen och signalkablar separat. Att lägga två kablar tillsammans kommer att orsaka störningar i ljudsignalen.
7

Placera Rockford Fosgate förstärkaren på baksidan av fordonet (antingen trunk eller bakre lastutrymmet). Anslut signal-och strömpåslag på kablarna i uttagen på sidan av förstärkaren med serien av högtalaranslutningar. Anslut signal kabeln till en RCA förlängare för att göra den kompatibel med uttag på förstärkaren. Anslut nätkabeln till uttaget märkt "B +".
8

Anslut jordkabeln (från förstärkaren kabelsats) från förstärkaren till en skruv eller bult nära förstärkaren och i direkt anslutning till chassit eller ramen hos fordonet. Varje bult 18-inches eller mindre från förstärkaren kommer att göra.
9

Anslut högtalarkablarna till förstärkaren. Dra högtalarkablarna till högtalarna du väljer att ta emot den ökade stereosignal. Ta bort högtalarna från sina fästen och koppla högtalarkablar från huvudenheten. Låt ledningarna från huvudenheten nära högtalaren monteras för att undvika att behöva omdirigera dem om du väljer att koppla högtalarna direkt till huvudenheten. Anslut högtalarkablar från förstärkaren och byt ut högtalaren. Se handboken fordonet shop för korrekta stegen för åtkomst till högtalarna. Återgå till bilens batteri.
10

Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka till den negativa batteripolen. Dra kabelns bulten med skiftnyckel eller tång. Skjut tillbaka säkringen i säkringshållaren kortplatsen på ringen terminalen och stänga bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82101.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.