Hur göra Custom Glasfiber högtalarlådor

Anpassade ljud modifieringar är populära tillägg till bilar. Lägga till högtalare kan uppgradera din stereoanläggning och ge den mer makt. Många högtalarlådor använder en träram med glasfiber över det, men dessa har inte helt passa konturen på bilen. Istället kan du bygga hela lådan ur glasfiber, som perfekt passar konturerna av din bil. Om du aldrig har använt glasfiber innan, öva de tekniker som beskrivs i den här artikeln på insidan av en stor låda tills du är bekväm med dem. Saker du behöver
Maskeringstejp
Tinfoil
Marker
fiberglasmatta
Glasfiber harts och katalysator
Mixing skopor till Saw eller roterande verktyg
Borra
1 /2-tums plywood
Jigsaw
Hot lim
Fleece
Häftpistol
Sax
Bultar
Speaker
Skyddshandskar, kläder, glasögon och mask

Visa mer instruktioner
1

Linje insidan av din stam där talaren rutan kommer att ligga med tre lager av tejp, följt av ett lager av aluminiumfolie som slätas ner och tejpade på plats . Detta kommer att skydda din stam s klädsel och bör omfatta flera inches förbi önskad omkrets högtalarlådan.
2

Rita omkretsen av högtalarlådan på aluminiumfolie med en markör.
Sida 3

Riv glasfibermatta till 5-tums rutor. Du bör riva fler rutor än du tror att du kommer att behöva eftersom eventuella rester kan sparas för ett annat projekt.
4

Blanda en sats av glasfiber harts med katalysator i en disponibel hink, efter blandningsförhållandet tillhandahålls på harts paketet.
5

Pensla ett lager av katalyserad harts på aluminiumfolie, tryck sedan på glasfiber torg i hartset. Överlappning rutorna något för att säkerställa fullständig täckning, och utvidga dem förbi markören linjen. Överskottet kommer att trimmas senare.
6

Knacka mer harts i rutorna med borsten på penseln. Genom att peka på hartset kommer att tvinga ut eventuella luftbubblor som kan ha blivit instängda. Dessa luftbubblor försvaga glasfiber, och måste elimineras som du arbetar. Fortsätt knacka harts i dess att glasfiber är mättad.
7

Lägg tre flera skikt av glasfiber och harts för att slutföra basen av högtalarlådan. Låt strukturen att härda tills den har fullständigt härdat.
8

Borra flera hål genom botten av basen och korgramen. Dessa hål bör vara tillräckligt stor för att passa bultar igenom.
9

Ta basen av högtalarlådan från stammen och trimma ojämna kanter av med en såg eller roterande verktyg, följer markören linjen. Borra ett hål i sidan stor nog att passa högtalarkablarna igenom.
10

Rita en cirkel på en bit plywood som matchar diametern på högtalaren. Mät upp en tum och rita en större krets, skapa en högtalare ring. Klipp denna ring ut med en sticksåg, borra ett hål genom centrum för att få tillgång till den inre cirkeln.
11

Skär fyra remsor av plywood, var en tum lång, för att matcha höjden på högtalaren box bas.
12

Använd varmt lim för att fästa remsorna till högtalaren ringen, skapar en tabell. Limma bordet i högtalarlådan basen. Om du vill att högtalaren att vinkla framåt, klippa frambenen en tum eller två kortare före limning bordet på plats.
13

drapera en bit fleece över högtalarlådan.

14

Staple ullen ordentligt till högtalaren ringen, sedan sträcka kanterna runt kanterna på glasfiber bas och varmt lim dem på plats. Du åtdragning av fleece som huvudet av en trumma, vilket gör att naturligt anpassa sig till de former och konturer av lådan. Klipp bort överflödigt fleece av efter limning.
15

Blanda en liten sats av glasfiber harts med katalysator och borsta den på fleece. Låt det härda, vilket ger dig en tuff yta att bygga på framsidan av lådan på.
16

Blanda en sista sats av harts och katalysator. Använd den för att bygga upp fyra lager av glasfiber, enligt det förfarande som du redan har använt. Låt högtalaren rutan för att bota natten.
17

Skär ut hålet i högtalaren ring med en sticksåg eller roterande verktyg.
18

Slipa hela ytan av högtalaren box med 60-slippapper för att ta bort eventuella vassa grader. Om du planerar att måla speakerbox, sand igen med 120-grit och en tredje gång med 180-grit för att jämna ut ytan.
19

Prime och måla högtalarlådan om så önskas.

20

Ta bort tejpen och folier från stammen och installera högtalarlådan, gängning bilens högtalarkabeln genom hålet som du borrade.
21

Bolt talaren rutan till bilen ram genom hålen i botten.
22

Fäst kablarna till högtalaren, skruva sedan fast högtalaren i hålet i högtalarlådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82505.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.