Hur man installerar en stereo i en Honda Civic

Installera en eftermarknad stereo i en bil som passar dina behov är billigare och enklare än att köpa en bil som redan har stereo du vill. Honda Civic har en lätt-till-ta bort streck på sina äldre modeller (1995-1983), vilket leder till en snabb installation. Jobbet kan vara svårare med nyare modeller (från 1996 till idag), på grund av dolda skruvar i instrumentbrädan. Saker du behöver
Aftermarket kit stereo installation (för Hondas din visst år) katalog Wire strippor
svart eltejp
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner

1

Använd skruvmejseln som passar instrumentbrädan skruvarna och skruva ur de två skruvarna på vänster sida bredvid dörren. Flytta till den högra sidan av bilen och ta bort de två skruvarna i passagerarsidan av instrumentbrädan. På varje sida finns en skruv på toppen (bredvid luftventilen) och en på undersidan (bredvid kick panel). Sätt dessa skruvar åt sidan så att de inte går vilse, och placera streck i baksätet, ur vägen.
2

Ta bort skruvarna från framsidan av befintliga stereo. Det bör finnas totalt fyra: två på toppen på båda sidor, och två på botten. Dra stereo ur facket och koppla bort kablaget från baksidan av enheten. Det är en push slits på selen som måste tryckas in helt för att frigöra det. Addera 3

Placera ansiktet från monteringssatsen kring nya stereo du ska installera. Sätt den bakre delen av stereo i ansiktet först, så att ansiktet sitter jämnt med framsidan av enheten. Sätt stereo närheten för senare användning. På den nya kabelstammen från din monteringssats, strippar ändarna av trådarna 1/2 tum från slutet, samt ledningar från befintlig kabelstam från gamla stereo.
4

Twist ändarna av samma färgade trådar tillsammans, en kabel från den gamla selen till samma-färgade kabeln i den nya selen. Gör detta med de gula och röda trådar först, eftersom dessa är din makt och jordledningar. Avsluta vrida de återstående trådarna, när du är klar, använd eltejp för att helt täcka de blottade trådarna i varje par du bara tvinnade. Dra av en remsa av eltejp omkring 4 inches lång och samla kabelhärvor ihop. Använd tejp för att hålla de två tillsammans tätt så det finns inga lösa sladdar bakom instrumentbrädan.
5

Fäst änden på den nya kabelstammen på baksidan av din nya stereo. Skjut selar tillbaka i instrumentbrädan området och ned bakom askkopp i den nedre delen av instrumentbrädan. Skjut stereo tillbaka i fördjupningen av instrumentbrädan och använda dina gamla skruvar för att fästa den nya fronten. Byt streck från baksätet och tryck ner den på plats innan du byter skruvarna. Instrumentbrädan bör passa tätt runt rattstången. Kom ihåg att trycka den svarta gummipackningen runt rattstången ner innanför instrumentbrädan innan re-skruvning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81605.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.