Hur du ansluter en förstärkare till en Alero 2003

För audiofil, är stor klingande ljud ett måste på pendlar till och från arbetet. Medan 2003 Alero levereras med ett adekvat in-dash stereo, installera en eftermarknad effektförstärkare går en lång väg att förbättra din bilstereo makt. Det kan också förbättra frekvenssvaret av bilens högtalare. I fallet med 2003 Alero, måste alla eftermarknaden förstärkare monteras i bilens bagageutrymme. Saker du behöver
12-volts tråd
RCA kabel
Högtalarkabel
platt skruvmejsel
kryssmejsel
Säkringshållare
Fuse

Visa fler instruktioner
Running Wire
1

Dra huven-spaken precis under instrumentbrädan på vänster sida om ratten. Ta tag i huven med ena handen, och med den lediga handen släpper kåpans låsning-spak. Lyft huven så det är i upprätt läge.
2

Lokalisera batteriet och den negativa laddat batteri pol. Den är märkt med ett "-" symbol. Lossa bulten på batterikabeln med en skiftnyckel. Koppla bort batterikabeln från den negativa inlägg. Addera 3

Hitta de ytterligare fabriken hål i instrumentbrädan i bilen. Dessa är belägna nära stereon, och brukar döljas med ett gummiskydd. Bänd gummigenomföringen från hålet med en platt skruvmejsel. Sätt en gummiskyddet i extra fabriken hålet. Dessa är gummi tunnband som passar in i den runt hålet kanterna, och förhindra högtalarkabeln från att bära ut.
4

Gå till baksätet på bilen. Dra baksätet-spaken och luta baksätet framåt tills du kan komma åt bagageutrymmet. Kör en 12-volts kabel från stammen av Alero och dra den genom fabriken hålet i instrumentbrädan. Nå under huven bakom motorn, ta tag i 12-volts tråd och matar det igenom tills den når bilens batteri.
5

Montera en inbyggda säkringshållaren på sidan av bilen så nära batteriet som möjligt. Detta skyddar din förstärkare tråd från kortslutning, vilket avsevärt minskar risken för brand i bilen. Placera säkringshållaren på bilens kaross. Borra två hål genom säkringen innehavarens monteringsskruvhål i kroppen. Montera säkringshållare i bilen med de två Phillips-skruvar medföljer säkring kit.
6

Strip i slutet av 12-volts kabel tillbaka 1/2 tum med några tråd strippor. Anslut kabeln till säkringshållaren. Skär en annan 12 - till 18-tums-långa 12-volts kabel. Skala av varje ände tillbaka 1/2 tum. Anslut ena änden av kabeln till säkringshållaren, och låt den andra änden av kabeln hänga fritt tillfälligt.
7

Köp en säkring för säkringshållaren. Kontrollera förstärkarens effekt, och köpa en säkring. Den märkeffekt talar om hur mycket ström som dras av förstärkaren från batteriet. Till exempel, om två förstärkare klassade för 45 och 90 ampere, köpa en säkring rankad på 135 ampere. Sätt köpt säkringen i din säkringshållaren.
8

Anslut 12-volts kabel till uteffekten på din förstärkare, och en elektrisk tråd till "remote" utgång. Anslut sedan RCA-kabeln till den märkta utgång på framsidan av förstärkaren, och anslut en högtalarkabel till "L" och "R"-utgångar på baksidan av förstärkaren. Märk varje ände av högtalarkablarna "L" och "R" så att du inte får dem förvirrade senare.
9

Group RCA och högtalarkablar tillsammans, och köra dem på sidan av vården mittemot 12-volts kabel. Kör fjärrkontrollen ner kabeln samma sida som strömkabeln. Kör varje grupp av tråd längs motsatta sidor av bilen under mattan på golvet. Tejpa varje grupp av ledare på plats med silvertejp.
Åtkomst till Stereo och högtalare
10

in en platt skruvmejsel i trim runt stereon i instrumentpanelen . Lossa de sex låsspännena håller trim på plats.
11

bort klädseln från instrumentpanelen noga, för att avslöja stereo montering. Lossa Phillips-skruvar montering av stereoanläggning i öppningen på instrumentbrädan. Ta tag i stereoanläggning, och dra ur instrumentbrädan något tills du kan komma åt kontakterna på baksidan av stereon.
12

Lokalisera den lilla triangeln-liknande plast bit längs kanten på varje dörr . Bänd plastbiten bort av dörren med en platt skruvmejsel. Sedan bända loss dörren reflektorn ligger nära den nedre, bakre kanten på varje dörr interiör panel. Avlägsna krysskruven avslöjas av reflektorn.
13

Sätt platt skruvmejsel i den yttre kanten av dörrpanelen. Börja att bända panelen från dörren genom att lossa de 10 låsspännena montering av panelen på plats. Ta bort varje dörrpanel från bildörren innersida att avslöja högtalarmonteringen innanför varje dörr. Addera ansluter förstärkaren
14

Koppla ur högtalaren, RCA och avlägsna kablarna från baksidan av stereoanläggning. Kör den nya RCA och fjärrkablarna under instrumentbrädan och genom den bakre sidan av stereoanläggning. Anslut RCA och avlägsna kablarna till de märkta anslutningarna på baksidan av stereon
15

Skjut stereoanläggning tillbaka i spåret i instrumentbrädan. Snap instrumentpanelen trim tillbaka på instrumentbrädan över stereon.
16

Lokalisera de exponerade högtalare i varje dörr montering. Koppla den enskilde högtalarkabeln från kontakten på baksidan av varje högtalare. Ta tag i nya högtalarkablar sträcker sig från förstärkaren. Kör tråden märkt "L" i passagerardörren och viran märks med "R" i chaufför-sidodörren. Anslut högtalarkabeln till kontakten på varje motsvarande högtalare. Sätt tillbaka dörrpanelerna, reflektorer och triangel plastbitar till varje dörr så att högtalarna är dolda.
17

Gå under huven och anslut frihängande 12-volts kabeln till den negativa batteripolen. Anslut sedan kabeln till den negativa batteripolen. Det är mycket viktigt att du gör detta sammanhang sist för att undvika några större elektriska faror medan du ansluter förstärkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82812.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.