Hur du ändrar Door Speakers

Om du har en skadad dörr högtalare i din bil eller vill byta din dörr högtalare med eftermarknaden enheter, kan du enkelt ta bort och installera högtalarna i din dörr med rätt verktyg. Speaker borttagning och installation varierar något mellan olika år bilmodell och fabrikat. Du kan behöva ta bort dörrpanelerna för att komma till högtalarna, men vissa fordon har löstagbara galler täcker högtalarna, vilket gör avlägsnandet och installationen mycket enklare. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Vehicle reparationshandbok
Dörrpanel borttagningsverktyg
Manuell dörrhandtag borttagningsverktyg
Utility kniv
Speaker kablage adapter
Show Fler Instruktioner
1

Bestäm huruvida dina dörrpaneler har löstagbara högtalargaller. Om de gör det, använd en lämplig storlek och typ av skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller högtalargallren till luckan. Om din bil inte har löstagbara högtalargaller, konsultera en handbok bilverkstäder som är specifika för just ditt fordon på hur man tar bort dörrpanelerna.
2

Använd lämpliga verktyg som behövs för att ta bort dörrpanelen. Om ditt fordon har manuella fönster vevar, måste du ta bort klämmorna som håller veven till fönstret regulator axeln för att dra veven bort. Särskilda borttagning verktyg finns tillgängliga för att göra uppgiften att ta bort veven hanterar enklare (du kan också ha möjlighet att rycka loss clipsen med en platt skruvmejsel på vissa fordon utan att behöva köpa ett specialverktyg).

3

bort skruvarna som håller dina dörrpaneler till dörrkarmar (rådfråga din reparationshandbok för att hitta var dessa skruvar). Typiskt fästskruvar belägna i armstöden, dörrhandtag bezel och nära sidan backspeglar. Du kommer också att behöva använda en speciell dörr verktygspanel bort att smälla plastclips som håller dörrpanelen på dörrkarmen. Dessa speciella clips ligger oftast på utsidan omkrets av dörrpanelen.
4

Koppla ledningarna från högtalaren och installera sele adaptrar på slutet av bilens högtalarkablar (bortse användningen av sele adaptrar om du byter ut högtalarna med ursprungliga enheter utrustning fabrik). Anslut högtalarkablarna från adapternätet till motsvarande positiva och negativa terminalerna på högtalarna (anslut bilens högtalare ansluts direkt punkten terminal anslutning när du installerar högtalare ersättningsrem).
5

Placera högtalare tillbaka in i monteringsområdet av dörren. kontrollera att kablarna är säkert undanstoppad innan du byter högtalare monteringsskruvar. Installera dörrpanelerna eller högtalargaller och slå på stereon för att testa de nya högtalarna för korrekt funktionalitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81607.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.