Tips för att bygga en Portad subwoofer med en MDF

Även om det finns ett brett utbud av storlekar och stilar portad subwoofer lådor, alla de delar en gemensam konstruktion och gemensamma principer. Viktigast bör baslådor alltid byggas med rätt material. Att välja fel material kommer att resultera i en låda som skapar låg ljudkvalitet och kommer inte att pågå särskilt länge. Bygga en låda kvalitet subwoofer kan vara lätt, och kan tillåta dig att lägga till en anpassad touch till bilens ljudsystem. Välj rätt material

En kvalitet subwoofer box kräver användning av särskilda material. Medium-density fiberboard är ett måste för subwoofer lådkonstruktion. Denna fiberboard bör vara 3/4-inch tjock, vilket är en god balans mellan styrka och vikt. En subwoofer box bör också använda 2-tums skruvar och snickarens lim för att fästa fiberplattan tillsammans. En terminal cup ska användas på baksidan av subwoofern om du vill skapa en anslutningspunkt mellan subwoofern och förstärkaren. En port tub är viktigt att skapa en portad subwoofer box. En port tub är oftast tillverkade av plast och ventilerar baslåda för maximal volym och djupare bastoner. Ett slutligt material som används i subwoofer lådkonstruktion är silikon fogtätning, vilket hjälper till att skapa en tätning längs sömmarna.
Bygg subwoofer till rätt storlek

skapa maximal prestanda, bör en baslåda byggas till rätt storlek. En subwoofer box bör rymma endast en viss storlek på subwoofern. Subwoofers kommer i varierande diametrar från åtta inches till över 20 inches, och fäster på framsidan av en baslåda. Det är också viktigt att utforma en låda som är tillräckligt djup för att hålla en subwoofer. Vissa bashögtalare är mycket längre än andra. En subwoofer box bör också konstrueras med en inre volym som rekommenderas av subwooferns tillverkaren. Utan rätt inre volymen, kvaliteten på ljudet som en subwoofer spelar kommer att drabbas.
Skapa en tätning mellan Sömmar
p Det är viktigt att ha en tät förslutning mellan sömmarna av en subwoofer låda. Även portad subwoofer lådor är inte lufttät, kommer sömmarna mellan varje ark av fiberskivor resultera i en kraftigare konstruktion. Dessutom bör luft fly inte mellan sömmarna av subwoofer rutan eftersom det kan förändra ljudet från subwoofern. Använd en liten handhållen slang av silikon fogtätning att täta de är svåra att nå hörn baslåda.
Installera ett Exteriör Matta


men inte nödvändigt, installera en matta på utsidan av baslåda kommer att göra det mer estetiskt tilltalande och bidra till att förebygga de skarpa kanterna på träfiberskiva från att skada innehållet i din stam. Det finns ett brett utbud av mattor som är tillverkade speciellt för baslådor och kan installeras med hjälp av en spray lim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81408.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.