Hur man ansluter ett batteri isolator

Ju större bilstereon, desto mer ström du behöver för ditt system. Och om du vill lyssna på stereon när bilen är avstängd, riskerar du att få slut på juice i batteriet och att inte kunna starta bilen. För att åtgärda detta måste du lägga till ett extra batteri - men det är inte så enkelt som att helt enkelt släppa in ett andra batteri. Helst ska du installerar ett batteri isolator, som är utformad för att ladda det andra batteriet endast när fordonet är igång och kommer att hålla ett batteri separat från den andra. I det här fallet, är installation på en 1995 Chevrolet pickup, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Batteri Sida 3/8 tum Ratchet och Hylsnyckelsats
batteri isolator
Borr med Phillips-head fäste
plåtskruv
20 meter 4-mätare batterikabelns
Avbitare
Wire crimpers
4-gauge batteriterminaler
Terminal pressverktyg
12 volt testlampa
15 fot av 18-gauge wire
Blue Scotchlok kontakter
Needle-nosed tång
sidavbitare
blå ringen terminaler
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och placera det nya batteriet i den andra batterilådan på förarens sida av fordonet. Fäst den med 3/8 tums Ratchet och uttag.
2

Montera batterifrånskiljare till fender väl med borrmaskin, självgängande skruvar och fästet som medföljer batteriet isolator. Kör en längd av 4-gauge batterikabeln från pluspolen på det första batteriet till terminalen på batteriet isolator på höger sida. Skala slutet av varje sida av tråden ca 1/2 tum från slutet, och crimp en terminal på varje ände med en terminal VECKARE. Sedan pluspolen från första batteriet till terminalen på isolatorn med 3/8 tums Ratchet och uttag.
3

Kör en längd av 4-gauge batterikabeln från den positiva terminalen av det andra batteriet till terminalen på batteriet isolator på vänster sida. Skala slutet av varje sida av tråden ca 1/2 tum från slutet, och crimp en terminal på varje ände med en terminal VECKARE. Sedan pluspolen från andra batteriet till vänster kontakt på isolatorn med 3/8 tums Ratchet och uttag.
4

Kör en del av 18-gauge wire från tändningen terminalen på batteri isolator genom en genomföring i brandväggen, och kör den till rattstången på insidan. Använd 12 volts testet lätt att söka efter ett tändstiftsledningen under rattstången. För att hitta den, sondera tråd med testet ljus och vrid tändningen till läge "ON", sedan iväg. Om lampan tänds när bilen är på men stängs av när den är avstängd, så har du en tändkabel. Anslut den 18-gauge kabel till tändningen tråd med en blå Scotchlok kontakten och kläm den på plats med hjälp av nål-nosed tång.
5

Strip 1/4 tum från den andra änden av 18 -mätare tråd, med hjälp av kabelskalaren och pressa en ring terminal på änden av tråden med hjälp av tråd crimpers. Anslut denna kabel till tändningen terminalen på batteri isolator, med 3/8-tums Ratchet och uttag.
6

Kör en del av 18-gauge wire från marken terminalen på batteriet isolator till en bergvärmepump på ramen. Det finns en tråd skruvade till ramen på passagerarsidan, och detta är en bra jordpunkt. Pressa en ringkabelsko på båda ändarna av kabeln med hjälp av tråd crimpers, och skruva till jordpunkten och batterifrånskiljare med 3/8 tums Ratchet och uttag.
7

Kör en del av 4-mätare tråd från den negativa terminalen på det andra batteriet till jordpunkten på ramen. Strip 1/2 tum av avskärmning på varje sida, och crimp en batteripolen till varje ände använda terminalen VECKARE. Skruva fast kabeln till batteriet terminalen och jordpunkten, med 3/8 tums Ratchet och uttag. Nu när du slår på fordonet, kommer det andra batteriet börjar ladda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80739.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.