Hur man byter en stereo i en 1998 Toyota Tacoma

Den 1998 Toyota Tacoma var utrustad med ett urval av fabriksinstallerad CD-spelare eller kassettdäck. Det finns flera omständigheter som en Tacoma ägare kan välja att byta ut beståndet stereo i sin lastbil: att installera en mer kapabel enhet, för att spela MP3-filer eller anpassa för att ansluta till en mp3-spelare, för att få en satellit radiosignal, eller att utnyttja en DVD-navigationssystem. En tekniker på en eftermarknad återförsäljare kan ersätta din Tacoma s stereo, eller du kan göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
10 millimeter skiftnyckel
10 millimeter socket och föraren
kryssmejsel
Trim panel borttagningsverktyg
Kabelstam adapter
Faceplate adapter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från Toyotas batteri med en 10 mm nyckel. Den negativa batterikabeln ansluts batteriet till fordonets ram. Använd skiftnyckel för att lossa bulten som håller kabeln till den negativa batterikabeln post.
2

Ta bort de två skruvarna under rattstången med en Philips skruvmejsel. Dra parkeringsbromsen frigöringshandtaget bort från instrumentbrädan, ta bort de två skruvarna bakom handtaget och släpper handtaget parkeringsbromsen.
3

Öppna handskfacket och ta bort de tre skruvarna på toppen trim panel som gränsar till öppningen.
4

Ta bort de två 10 millimeters skruvar på vänster sida av den öppnade handskfacket med sockeln och förare.
5

Ta instrumentpanelen på toppen av handskfacket öppningen och dra bort det från instrumentbrädan. Panelen kommer att snäppa loss från instrumentbrädan.
6

Dra vreden klimatkontroll från instrumentpanelen ovanför stereon. Ta bort skruvarna bakom rattarna med en Phillips-skruvmejsel.
7

bort instrumentpanelen trim panel som omger stereon med kåpa borttagningsverktyget. Ta bort de två skruvarna i botten av stereo fäste med skruvmejseln.
8

Dra stereo från montering dockan tills ledningarna på baksidan av enheten kan nås med handen. Dra ledningarna från stereon av plast bindemedel, inte av trådarna själva.
9

Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Anslut ledarna till kabelnätet adaptern till nya eftermarknaden stereo. Skjut in det nya däcket i fästet nu vakant efter avlägsnande av fabriken radio.
10

tillbaka skruvarna i botten av radion med skruvmejseln.
11

Byt instrumentbrädan beklädnaden för hand. Panelen kommer att snäppa på plats med tryck runt kanterna. Byt ut skruvarna bakom rattarna klimatkontroll och byt vreden.
12

Byt instrumentpanelen ovanför handskfacket och skruva in skruvarna på den nedre kanten av panelen, precis ovanför handskfacket.
13

tillbaka de två skruvarna på vänster sida av handskfacket. Byt ut skruvarna bakom parkeringsbromsen utlösarhandtaget och de två skruvarna under rattstången.
14

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa posten i Toyotas batteri. Dra kabelns klämma med 10 millimeter skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80978.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.