Bilstereo Installation Do It Yourself

Installera en ny stereo är en av de enklaste uppgraderingar en bilägare kan utföra. Det verkar som en engagerad och teknisk process, men med några grundläggande principer, kan de flesta människor utför stereo installationer i något fordon inom en relativt kort tid. Att välja rätt Stereo


Innan du försöker uppgradera ditt system, måste du först identifiera system som fungerar bäst för din bil.

Kontrollera storleken på din nuvarande systemet. Om ditt fordon kan bara hantera en enda standard DIN storlek stereo, då är du bättre att välja från stereo däck av den storleken. Om du vill installera en dubbel DIN stereo i ett fordon som är utrustat med en enda DIN däck, kommer du att behöva skapa ett utrymme stort nog att rymma det.
P Det finns många typer av stereoapparater tillgängliga för alla fordon. Välj stereon som uppfyller din bilstereo behov under vistelsen inom din budget. Några av alternativen är: iPod /iPhone-anslutning, fjärrkontroll, DVD-uppspelning och ett navigationssystem Addera Ta bort den gamla Stereo

Ford gör stereo borttagning en bris.. De säljer DIN avlägsnande verktyg som passar varje fabriksinstallerade stereo. Andra biltillverkare har utvisningsförfaranden av varierande svårighetsgrad. En konsekvens bland biltillverkare är att du måste ta bort vissa eller alla av panelerna i instrumentbrädan för att få tillgång till stereon. Standard trim borttagning verktyg kommer att arbeta på praktiskt taget varje fordon. När panelerna tas bort, är stereo borttagning ganska lika över hela linjen.
Avlossning av Stereo

När du har tagit bort stereon från fordonets streck , kommer det fortfarande att vara ansluten med fyra grupper av ledningar. Antennen, strömförsörjningen (ansluten till batteriet), ledningarna högtalare och en grupp av ledare anslutna till förstärkaren måste alla tas bort. De flesta fordon kommer att kräva att helt enkelt dra ledningarna från stereo för hand. Vissa modeller har frigöringsmekanismer som måste anlitas för att lossa kablarna från stereon däck.
Ansluta ny stereo


att ansluta den nya stereon till fordonet, du behöver för att enkelt ersätta ledningar grupperna till motsvarande uttag på baksidan av stereon. I fråga om ett äldre fordon eller en som har oförenliga ledningar, behöver du en sats kabelnät. Det kabelnät kit kommer gruppera trådarna i ditt fordon för att passa in i den nya stereon. Addera Placering av nya däck i Dashboard

Eftersom fabriksinstallerade stereo var byggd med motsvarande fordon i åtanke, är passformen oftast felfritt. Om du vill installera en eftermarknad stereo däck, kan du behöva ge en planskiva monteringssats. De monteringssatser är ett sätt att ta en rätt dimensionerad stereo däck och passa in det i en unik dockningsstation. Med en universell fronten kit, kommer alla stereo (med tanke på att DIN storlekssortering är kongruent) passar in i någon streck.
Säkerhet medan du utför en stereo installation


När man arbetar med en fordonets elsystem, är ordentlig försiktighet nödvändig. Innan du tar bort en stereo, bör du alltid koppla den negativa batterikabeln från batteriet. Den negativa kabeln (eller jordkabel) är den svarta kabeln som ansluter batteriet på minuskabeln till ramen eller fordonets chassi. Använd en skiftnyckel eller Phillips-skruvmejsel för att lossa bulten som håller fast klämman på kabeln till batteriet bly. Var noga med att återansluta grundstötningen kabeln när installationen är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80690.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.