Hur man installerar en bil Volt Amp Gauge

En bil volt amp mätare - eller amperemeter - är ett bra sätt att hålla ett öga på bilens elsystem. Om spänningen sjunker, kan du ha ett batteri eller en generator problem, eller om det spikar, kan du ha problem också. På grund av detta, amperemetrar är mycket populära i installationer bilstereo. I detta fall är fordonet en 1995 Chevrolet Silverado. Saker du behöver
Avbitare
Wire crimpers
gul ring terminaler
lödning pistol
Löd
20 fot av 10-gauge wire
Hålsåg
Drill
buntband
obestämd nyckel satt
Visa fler instruktioner
1

bort kåpa på instrumentbrädan med hjälp av händerna genom att vrida nyckeln till "på" ställning, sätta bilen i växel och dra bort panelen. När den är avstängd, sätt tillbaka lastbilen i parken och vrider om nyckeln off.
2

Hitta en plats på trim panel att montera amperemeter och borra ett hål med borrmaskin och hålsåg. Kontrollera att det finns ingenting bakom trim panel som skulle orsaka problem när mätaren är på plats.
3

Koppla bort batteriet först vid minuspolen, sedan den positiva, med öppna- skiftnyckel.
4

Crimp en gul ring terminal på slutet av ett avsnitt av 10-gauge wire använder kabelskalaren och crimpers tråd.
5

Kör 10 -mätare tråd genom motorrummet och in i brandväggen genom fabriken genomföringen. Fäst ledningen med buntband längs vägen.
6

Installera amperemeter i trim panel med händerna och installera den kåpa i omvänd ordning jämfört med demontering.
7 < p> Kör 10-mätare tråd på baksidan av amperemeter och crimp en gul ring terminal till slutet av raden med hjälp av kabelskalaren och crimpers tråd.
8

Bolt den gula ringen terminalen till "S"-uttaget på baksidan av amperemeter med skiftnyckel.
9

Kör en annan 10-gauge wire från en säker jordpunkt på insidan av hytten på baksidan av amperemeter. En bra grund är en säker bit metall, oftast på instrumentbrädan, kommer att slipas chassit. Pressa en ringkabelsko på båda ändarna av kabeln med hjälp av kabelskalaren och crimpers tråd.
10

Bolt jordledningen på "I" terminal på amperemetern med fast nyckel och skruva andra ring terminal på metallen på instrumentbrädan med hjälp av skiftnyckel.
11

Anslut den positiva kabeln från amperemetern till batteripolen med fast nyckel och anslut batteriet, positiva inlägg först, med hjälp av skiftnyckel. Amperemätaren ska läsa ett antal vid denna tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80685.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.