Hur man bygger en portad låda för en Kicker L7

Även Kicker säger att L7 kommer att fungera bra i alla typer av kapslingar, är en portad låda rekommenderas när den maximala mängden bas krävs. Medan L7 finns i 8-tum, 10-tum, 12-tum och 15-tum storlekar, är det 12-tums version den mest populära och kommer att vara i fokus för denna artikel. För maximal basåtergivning rekommenderar tillverkaren en portad låda med en inre volym av 3 1/4 kubikfot, och en rektangulär port som mäter 3 inches x 13 1/4 tum med en längd på 14 1/2 inches. Detta bör ge lådan en tuning frekvens på 40 Hz. Saker du behöver
1 ark 3/4-tums MDF
trälim
Trä skruvar
Table Borra
såg
Silikon
Visa fler instruktioner
lådkonstruktion
1

Mät fordonet att lådan kommer att gå in. De exakta dimensionerna och formen av lådan är någon betydelse så länge den inre volymen av lådan är 3 1/4 kubikfot och porten volym är av samma storlek och form som en rekommenderar tillverkaren. Mät utrymmet att lådan kommer att ockupera när den är i bilen, och storleken på öppningen av fordonet att lådan kommer att passera igenom under installationen.
2

När måtten på lådan är kända, skär MDF till nödvändig storlek. Före montering, placera bitar i bilen för att se till att rutan passar. Addera 3

Lägg en sträng trälim på ytan av trä som kommer att röra. Använd träskruv för att fästa bitarna. Borra ett styrhål innan skruvning för att hålla träet spricker.
4

Skär ett hål för att montera högtalaren, och en annan att lägga till porten. När alla hål skärs, täta sömmarna inuti lådan med silikon för att förhindra luftläckage.
5

Montera högtalaren och porten till boxen med träskruv och en skruvdragare. Var noga med att inte låta borren glida vid montering av högtalaren som skador på högtalarna kommer att inträffa. Placera lådan i bilen och anslut den till förstärkaren. Lyssna och justera förstärkaren enligt din smak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80574.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.