Hur du ansluter en förstärkare på en Scion Pioneer Radio

Scion gör en linje av fordon som har varit allmänt omfamnas av eftermarknaden anpassade entusiaster över hela världen. En av de första alternativen för dem som söker en egen bil är en uppgradering till stereon. Förstärkare ge en mer komplett ljudupplevelse, inklusive ökad volym och djupare bas. Du kan ha en tekniker på en eftermarknad återförsäljare installera en förstärkare för din Pioneer stereo, eller så kan du lägga till en förstärkare till din Scion själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
kryssmejsel
förstärkare kabelsats
Högtalarkabel
Trim panel verktyg
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort negativa batterikabeln (eller jordkabel) från Scion batteri. Den jordande kabeln är den svarta kabeln som ansluter batteriet till fordonets ram. Använd en kryssmejsel för att lossa bulten som håller kabelns klämma runt minuskabeln inlägget av Scion batteriet. Ta bort klämman från ledningen inlägget.
2

Dra luftkonditionering kontrollvreden från instrumentbrädan av Scion. Ta bort de tre skruvarna under rattarna med en Phillips-skruvmejsel.
3

Skjut luftkonditionering ventilerna nedåt. Ta tag i panelen innesluter klimatkontroll och Pioneer stereoanläggning och dra utåt. Panelerna döljer stereon kommer nu tas bort.
4

Ta bort de fyra skruvarna (två på varje sida, ordnade vertikalt) med en Phillips-skruvmejsel.
5

Dra Pioneer däcket framåt, bort från instrumentbrädan. Stereo är fortfarande ansluten till Scion. Dra tillräckligt långt för att nå de anslutande ledningarna på baksidan av mottagaren.
6

Dra alla ledningar grupper från stereon. De tre grupperna av trådar är för antennen, högtalarna, och strömförsörjningen. Anslut ledningar grupperna till ett kabelnät adapter. Anslut den fria adaptern leder till stereoanläggning. Anslut signalkabeln och turn-on bly från förstärkaren kabelsats till motsvarande ledningar i kabelnätet adaptern. Korrekt anslutning kan göras genom att matcha de färgkodade mönstret av kabelnätet adaptern med den hos kabelsats.
7

Anslut klämman från förstärkaren kabelsats till den positiva ledningen av Scion s batteri. Kontrollera att säkringen inte sitter i ringen terminalen tills installationen är klar. Kör ledningarna från ringen terminal till stammen av Scion. Om en väg inte redan har etablerats från motorrummet till stugan, borra ett hål genom brandväggen. Placera en gummigenomföring i hålet för att skydda kablage.
8

Placera förstärkaren i bagageutrymmet på Scion. Använd distanser för att ge befrielse från golvet för ventilation.
9

Anslut högtalarkablar från förstärkaren till högtalarna i Scion. Använd den väg som redan fastställts av högtalarkablarna från Pioneer stereo till de bakre högtalarna. Ta bort panelerna fäster mattan till golvet i Scion med en kåpa verktyg. Panelerna kan ersättas med handen.
10

Kör turn-on bly-och signalkablar (från förstärkaren kabelsats) på motsatt sida av Scion som elkabeln. Nätaggregatet kommer att orsaka störningar i signalkabel om dras längs samma väg. Anslut turn-on bly och signalkablar till Pioneer stereo (via kabelnätet adaptern) och förstärkaren i andra änden.
11

Byt Pioneer mottagaren i instrumentpanelen för Scion.

12

Anslut jordkabeln till den negativa inlägg på batteriet. Placera kabelns klämma runt minuskabeln stolpen. Använd en kryssmejsel för att dra åt klämman s bulten. Klämman måste skärpas bara tillräckligt så att klämman inte kan flyttas runt ledningen efter hand.
13

Placera säkringen i säkringshållaren kortplatsen på förstärkaren kabelsats ringkabelsko.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80738.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.