Hur berätta om din bil högtalare blåses

Ofta problemet med en dåligt fungerande bilstereo är en blåst eller delvis blåst talare . Följ dessa steg för att diagnostisera problemet . Instruktioner
1 p Om en högtalare är blåst eller delvis blåst det kommer att snedvrida . Detta kan ge en statisk - liknande ljud eller en suddig snedvridning . Om högtalaren är helt blåst det sannolikt inte kommer att avge något ljud annat än distorsion , och om det är delvis blåst det kommer att snedvrida på höga nivåer .
2

Testa genom beröring . Detta är oftast bara användbart på bashögtalare , men om du kan lätt röra konen på högtalaren , kanske du kan berätta om det är ute . Högtalare , speciellt bashögtalare , vibrera och förskjuta luft . Så om du rör den och det rör sig inte ens när volymen är uppskruvad , är det förmodligen blåst eller delvis blåst .
3

isolera problemet högtalaren . De flesta bilstereo har fade och balans kontroller . Använd dessa för att upptäcka vilka högtalare har blåst . Om du inte har blekna och balans kontroller , kan du placera ditt öra nära varje enskild högtalare för att hitta problemet en .
4

Ta det till en professionell . Om du inte kan hitta problemet , låt en professionell bil look ljudtekniker på högtalarna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80395.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.