Hur man byter högtalare på en VW Beetle

Är högtalarna på din VW Beetle helt enkelt inte upp till par längre? Har de knastrar eller surr eller inte fungerar alls? Det kan vara dags att byta ut dem. Oroa dig inte. Det är inte alltför svårt att göra, även om du inte har en omfattande mekanisk eller bilstereo kunskap. Det viktigaste att komma ihåg är att ett litet tryck räcker långt. Detta kan hålla dig från att permanent skada bilens framdörrar. Saker du behöver
Phillips huvud screwdriverFlat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta invändiga paneler bort av framdörrarna. Först, leta efter små skruvar nära dörrarnas handtag och armstöd. Ta bort dessa skruvar med din Phillips skruvmejsel. Sedan, om dina dörrar har fönster vevar på dem, bända vevar bort med platt skruvmejsel och ta bort fjäderklämmor du hittar under dem.
2

Titta på ytterkanterna av din inredning dörrpaneler. Du kommer att märka att det finns plast stift som fäster dem till metallen. Tryck in huvudet på varje stift med din skruvmejsel för att göra det att poppa ut. Ta sedan bort varje stift från dörrarna. Bänd panelerna utanför dörren med chefen för platt skruvmejsel. Placera den mellan plasten och metallen och köra det runt omkretsen av dörren. Du kommer att höra hur det du bända snaps ur dörrkarmen.
3

Ta dörrpanelen och dra den mot dig. När du har varje dörr panel ca 8 inches från metallen, kommer du att se plastclips som fortfarande ansluta dem till dörrhandtagen. Du kommer också att se några elektriska ledningar pluggar. Koppla dessa poster, men kom ihåg var de går. Ta en bild om det behövs. Dra sedan upp på plasten för att ta bort panelerna helt.
4

Ta ut de fyra skruvarna som fäster varje högtalare till sin dörr, men ta inte bort kablagen. Istället ansluter din nya selar direkt i de gamla. Sedan montera dina nya högtalare i dina dörrar, säkra dem på samma sätt de gamla högtalarna fästes. Nu satte dörrarna ihop genom att utföra steg 1 till 3 i omvänd ordning.
5

Öppna bagageluckan och hitta dina bakhögtalare. Du kommer att behöva ta bort den inre bottenplattan för att komma åt dem. Den går under baksätet. Liksom tidigare måste du köra skruvmejsel längs kanterna på panelen och pop ut de plastclips. Dra försiktigt upp, var försiktig i hyllan nedanför bakrutan.
6

Ta bort de gamla bakre högtalarna, som är fästa med antingen bultar eller skruvar, och koppla bort ledningarna. Ställ de nya högtalarna på plats och fäst dem. Byt sedan ut panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80557.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.