Hur du ansluter en Input Jack till en bilstereo

Lägga till en ingång till bilstereon innebär att ha förmågan att snabbt och enkelt ansluta externa enheter för att sticka bilradion. Några av de externa komponenter, såsom MP3-spelare, satellitmottagare radio, telefon handsfree-enheter, har möjlighet att ansluta direkt till bilens ljudsystem. Problemet är att inte alla stereoapparater har möjlighet att få sin anslutning. En ljud professionell kommer installera en ingång till ett pris, eller så kan du installera en för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
kryssmejsel
Trim panel borttagningsverktyg
FM-sändare
Kabelstam adapter
Drill
gummigenomföringarna
Visa fler instruktioner

1

Ta grundstötningen kabeln från den negativa posten på bilens batteri. Den jordkabel ansluter den negativa batterikabeln till fordonets chassi för att jorda elektriska systemet.
2

Ta bilstereon. Exakta procedurer varierar, men sannolikt även ta bort streck paneler omger stereon däck. Använd en trim panel för att ta bort panelen (s).
3

Ta bort skruvarna som håller bilens stereo till stereo fäste. Det kommer att bli ett arrangemang av skruvar som omger stereoanläggning. Använd en kryssmejsel för att frigöra radion från fästet.
4

Dra stereo från sin docka tillräckligt långt för att nå ledningarna ansluts till baksidan av stereon.
5

Inspektera baksidan av stereon. Om det finns en "AUX" uttaget på baksidan nära de övriga kabelanslutningar, behöver du inte skapa en kopplingspunkt. Du kan helt enkelt sätta in sladden från FM-sändaren. Om det inte finns ett uttag, måste du upprätta anslutningen via ett kabelnät adapter.
6

Dra ledningarna från baksidan av stereon för hand. Det kommer sannolikt att vara enstaka kablar för antennen och strömförsörjningen, medan högtalarna (och förstärkare kablar om din bil är utrustad med en förstärkare) kommer att vara en bunt av trådar grupperas tillsammans med en plast tråd bindemedel. Dra högtalarkablarna av bindemedlet, inte ledningarna själva
7

Anslut bilens stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Anslut adaptern ledningsnätet leder till stereon. Anslut kabeln från FM-sändaren till kabelnätet adaptern, och lagra sändaren själv bakom stereon i fästet. Om utrymmet är otillräckligt för sändaren bakom radion, förvara den i handskfacket-facket bredvid stereon.
8

Mata ingång för FM-sändaren i handsken-facket. Om det inte finns en etablerad öppning från stereo docka för handsk-facket, måste du skapa en. Använd en borr och gör en öppning mellan de båda avdelningarna. Placera en gummigenomföring i hålet för att skydda kablage.
9

tillbaka stereon i instrumentpanelen i bilen. Byt ut skruvarna och paneler streck.
10

Placera klämman för grundstötningen kabeln på minuskabeln inlägget av batteriet. Dra åt klämman med en Phillips-skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80935.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.