Hur man konstruerar en högtalarlåda till en dörrpanel

Är dina nya högtalare för stor för att passa i fabriken hålighet? Konstruera en panel dörr högtalare eller pod. Saker du behöver
Spray Lim
Vinyl
måttband
Skalpeller
magisk markör
pennor
Tejp
affisch Boards
Bandslipar
platta filer Electronic Hardware
häftpistoler
variabel hastighet borrar
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

behöver följande verktyg och material: affisch ombord , medium-densitet fiberboard, masonit, fronttyget, 1/4-tums skumgummi stoppning, vinyl, kardborrband, skruvdragare, fönster-vevtapp-borttagningsverktyg, krok verktyg, välj verktyg, panel-popping verktyg, luft eller bandslip , metall-skärande verktyg, sticksåg, skalpell, magisk markör, penna, måttband, tejp, spraylim, fil och häftpistol.
2

mäta djupet på högtalaren, djupet av Fabriken öppning i dörren och beräkna ytterligare djup som behövs för att rymma den nya högtalaren.
3

Inspektera förardörren panel och bestämma var du vill att högtalaren pod eller panel att gå. Vanligtvis är det satt på botten kvartalet av dörren. Dörren och högtalaren att göra vissa att den plats du har valt kommer att arbeta
4

Mät, och sedan konstruera två mallar för pod ur affischen styrelse. Den första mallen är den första nivån av baljan och täcker hela längden av den nedre fjärdedelen av dörren. Den andra mallen är den andra nivån av pod och täcker det område där talaren kommer att placeras.
5

Använd högtalaren och penna för att rita en cirkel på den första mallen i området där talare kommer att vara placerad i kapseln, och skär ut hålet. over mall nr 1 och tejpa båda mallarna på att dörrpanelen
6

Tape mall nr 2.
7

Inspektera runt mallarna för att göra vissa att det inte finns några hinder, till exempel gjutning på Tröskel eller instrumentbrädan, fönstret vev, eller någon mekanism fabrik innanför dörren såsom låsmekanismen. Om några hinder finns, justera templates 'plats att rymma.
8

bort mallarna, hårdvaran från dörrpanelen och sedan själva panelen.
9

Klipp ut plastfilmen som täcker insidan av dörren med en skalpell.
Konstruera Pod
10

Rita konturerna av mallarna på medellång densitet fiberboard .
11

Använd sticksåg för att skära ut mönster, och sedan använda högtalaren för att spåra en cirkel på den mindre styrelse där högtalaren ska placeras. Klipp ut den cirkeln också.
12

Montera de två brädor tillsammans, göra vissa att allt är rätt inriktad. Använd skruvar för att fästa ihop brädorna men inte sjunka skruvarna hela vägen in i församlingen.
13

Placera pod montering på dörrpanelen och sjunka in skruvarna i församlingen och dörrpanelen.
14

Vänd dörrpanelen över och markera platsen för skruvarna. Detta kommer att fungera som en guide när du är redo att montera pod till dörrpanelen permanent.
15

Montera dörrpanelen igen dörren med baljan på plats. Stäng dörren och kontrollera att göra vissa att pod passar ordentligt. Du kan behöva förkorta det en bråkdel av en tum i fronten (om så, sand ner det tills det passar).
16

bort dörrpanelen och ta pod bort panelen.

17

Klipp ut den del av dörrpanelen där högtalaren ska placeras, med pod som vägledning.
18

Använd en markör att notera metallbitar i dörr som verkar blockera aldrig öppningen för högtalaren, ta bort dörrpanelen och skär ut den markerade metallen.
19

Ta pod bort dörrpanelen och sand det att avrunda sina hörn och ge det en avrundning lutning till det avsnitt som kommer att hålla högtalaren. Vid tiden du är klar med slipning, kommer aggregatet ser ut som ett stycke i stället för två.
20

Skjut högtalaren i hålet från framsidan av pod för att se om den passar. Använd en fil att trimma kanterna på hålet och sand lite på toppen av pod nära hålet tills högtalaren passar ordentligt.
21

Trace en beskrivning av den andra mallen på baksidan av en skiva av masonit och klipp ut mönstret. Detta kommer att fungera som högtalargallret.
22

Rita en cirkel på baksidan av masonit som representerar placeringen av högtalaren och använda en Unibit borr för att skära 10 eller 20 hål i masonit inom cirkel. Hålen fungerar som perforering så att ljudet från högtalaren kan strömma ut genom locket.
23

Använd slipmaskinen att polera bort överflödigt masonit, som kan ha byggts upp från borren tränger igenom brädan , tills ytan är platt.
24

Placera gallret över högtalarens hölje av pod för att kontrollera passform. Sand runt huset för att skapa en bra, rundad kant.
25

Ta bort gallret, spraya lim på den och linda svart fronttyget runt den.
26

Klipp ut en bit av 1/4-tums skumgummi stoppning, spraylim på pod och linda vaddering löst runt främre delen av kapseln med visst överskott trim går runt kanterna till ca 1 cm eller så på baksidan.

27

Skär några vinyl. Spray lim på skummet på pod och linda vinyl tätt runt pod med ungefär en tum eller så av trim omslag runt kanterna på baksidan av kapseln. Värm vinyl med en varm pistol medan du tillämpar den så att den blir mjuk och smidig och kan sträckas.
28

Staple vinyl till den bakre änden av kapseln med en luft häftklammer pistol och trimma bort överflödigt material med en sax.
29

Ta skalpell och skär flera raka snitt som strålar från en mittpunkt i vinyl och skum som täcker hålet för högtalaren.

30

Skjut högtalaren i snitten. Fäst högtalaren till pod med skruvar.
31

Montera pod till dörrpanelen. Sjunk skruvarna i den bakre änden av dörrpanelen genom samma hål som gjordes när ofärdiga pod var monterad på dörrpanelen tidigare i byggprocessen. Lägg till fler skruvar för att säkerställa att kapseln är säker.
32

Placera några remsor av kardborreband längs de bakre kanterna på masonit grillen locket och längs kanterna av pod som rymmer högtalare. Kontrollera att kardborrbanden är justerade.
33

Montera masonit till pod över högtalaren.
34

Ta dörrpanelen och pod till bilen, fästa högtalarkablarna till högtalarterminalerna och re-plats dörrpanelen till dörren.
35

Ta mallarna används för att göra pod för förardörren och knäppa dem och spåra mönster på till träfiberskiva och göra pod för passagerardörren som beskrivs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80382.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.