Hur Wire en bilstereo

Eftermarknad uppgraderingar till system bilstereo blir mer och mer svårt att göra hemma. Men den grundläggande ledningsdragning för alla stereoapparater förblir densamma. Beroende på märke och modell på din bil, få till stereon är hårdare än den faktiska ledningar jobbet. När du har fått instrumentbrädan isär för att nå ansiktet på stereon, kan du gå vidare till stegen nedan för att gå igenom. Saker du behöver
Skruvmejsel Set inklusive stjärniga huvuden, Allen huvuden, Phillips och platt huvud
svart eltejp
Monteringssats för bilens märke och modell, inklusive kabelstammen om din nya stereo inte kommer med en
Wire strippor
Instruktionsboken för din bil (kopplingsschema för stereon)
Visa fler instruktioner
1

Lossa skruvarna som fixerar din gamla stereo i din fordonet. I många fall finns det bara två, i det övre högra och nedre vänstra hörn, eller vice versa. Förvara dessa i fickan eller en plats de kommer inte att gå vilse. Dra din stereo ur instrumentbrädan, och ta loss antennen. Detta är en cylindrisk enhet som är normalt svart och silver, och är normalt på höger sida när inuti instrumentbrädan.
2

Dra ledningsnätet från baksidan av den gamla stereon. Detta har normalt ett litet klipp på slutet som du måste trycka ner för att frigöra selen. Nu när din gamla stereo är ute, lägg det åt sidan. Ta monteringssatsen ur förpackningen och följ anvisningarna, eftersom inte alla monteringssatser är desamma. Lägg främre delen av din nya mount runt framsidan eller sidan av din nya stereo i knät. Addera 3

Ta ledningsnätet från baksidan av din nya stereo eller monteringssats, och anslut det till slutet av din gamla ledningsnätet genom att trycka den på plats tills du hör ett klick. Detta innebär att det är säkert och fast. Återanslut antennen till den nya stereon i samma kärl som du såg på din gamla stereo.
4 p Om du inte har ett kabelnät, måste du matcha färgerna på trådarna. Använd din kabelskalare, band de sista 1/4 tum för varje tråd så det exponerade området kan användas. Gör detta med alla trådar för varje högtalare, vänster och höger fram och bak, samt antenn, makt och jordledningar på både gamla sele och de nya kablarna på baksidan av din nya stereo. Du bör ha minst sju grupper av ledningar: en för höger, en för höger bak, en för vänster front, en för vänster bak. en för antenn, en för ström och en för marken.
5

Färg-match ledningarna från den gamla kabelhärvan för den nya selen, och vrid den sista 1/4 tum för varje motsvarande tråd tillsammans . När detta är gjort, använd elektrisk tejp för att fästa de kombinerade ändarna. Om en oisolerad ledning visar, kan det orsaka en kortslutning. Du kan klippa bort ändarna och lämna den, eftersom det inte blir någon ström till den. Om det finns trådar på din gamla sele som inte har matcher på den nya selen, bör du konsultera din handbok om användningen av tråden.
6

Skjut ledningarna tillbaka i hålet i tankstreck och driva din nya stereo tillbaka in i området tills det är säkert. Sätt tillbaka de två skruvarna på framsidan av din stereo för att hålla den på plats. Fortsätt med instruktionerna för hur du ansluter din nya fästet till instrumentbrädan, eftersom var och en är olika. Byt ut skruvar eller fästen på instrumentpanelen, och du har lyckats fast en bilstereo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80439.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.