Hur man gör Portad Lådor

Bilstereo system är ofta inte komplett utan en liten boom. Subwoofern spelar lågfrekventa ljudvågor genom att tränga undan luften. Den sub är monterad i en låda för att åstadkomma en kontrollerad mängd luft för subwoofern att förskjuta, samtidigt säkert montera högtalaren (som kan väga minst 20 pounds eller mer) i bilen. Portade lådor tillåta mer luft förskjutning av sub, vilket skapar en starkare, men sloppier ljud jämfört med slutna lådor. Saker du behöver
Skill Plywood
såg
Måttband
Compass w /penna
skruvdragare
Trä skruvar
Pilot borr
trälim
Caulk
Jigsaw
Bordssåg
Visa fler instruktioner
1

Plan ut måtten på din portas sub box baserat på storleken och antalet subwoofers du tänker hus i rutan. Om du installerar en 10-tums sub, göra ansiktet plattan 12 inches tall att inrymma läppen över knät på sub. Planera hur du vill utforma port (s) på lådan. Mos portar är "L" formad, speciellt när man bygger en enkel, rektangulär låda. Observera att det endast behöver vara en port för varje undergrupp, så på en två-sub box, kommer två portar krävas. Slutligen, se till att lådan kommer att passa i det slutliga läge utifrån dina mått. Om inte, kan du behöva ändra stilen på lådan från en ruta till en annan lämplig form. För enkelhetens skull är detta exempel en rektangel.
2

Mät bredden på sidan och avsluta delar av rutan, markera raden med blyerts och skär en hel remsa från plywoodskiva på ett bord såg till denna bredd. Mät längden på alla fyra bitar, med början från ena änden av remsan. Markera de skurna linjer vinkelräta mot remsan, och använda en hacka såg att skära sektioner till lämplig längd. Beroende på storleken av din digitalbox kan du behöva skära mer än en remsa från plywood för att göra alla fyra sidor av lådan.
3

Klipp en annan remsa av plywood på utsidan dimensionerna av lådan, vanligtvis definieras av de kortare, ändstycke sidor. Klipp remsan till rätt längd för att skapa en övre och nedre panelen för boxen.
4

Rita en cirkel på vad som kommer att vara ansiktet utåt för lådan, den exakta diametern på sub, hjälp kompassen och penna. Till exempel, om du har en 10-tums sub, rita en 10-tums cirkel. Klipp cirkeln ut med en sticksåg. Skär en 2-tums avsnitt av änden på den främre plattan för att skapa den första öppningen för porten. Klipp en bit av plywood till de exakta höjd dimensionerna hos inre av lådan, men två inches kortare att det inre djupet av lådan. Detta stycke är installerat för att skapa den kanal av hamnen två styrhål
5

Borra in varje sida av de längre fram-och bakstycket, i ändarna på de mindre sidostyckena -. En nära upptill och nedtill. Du bör ha totalt 8 borrade hål. Limma trä ändarna som uppfyller den inre ytan på fram-och bakst och skruva i alla 8 träskruvar. Detta skapar lådan, utan en början i botten. Borra hål i den nedre panelen, en på varje hörn och mitt på varje låda sida. Sprid lim längs kanten av sidorna, ange den nedre panelen ner på lådan, som är upp och ner, och skruva de 8 skruvarna i lådan sidorna. Du har nu en låda med sidor och en botten.
6

Vänd rutan högra sidan uppåt och placera porten spolkanalen bit och vinkelrätt med port öppning på framsidan av lådan. Borra två hål genom ytan och botten av lådan och in i kanalens ändar lappar. Sprid lim längs framkanten och nedåt-vända kanalens ändar bit och skruva den på plats. Detta avslutar portning på lådan.
7

täta de inre kanterna på rutan, längs alla sömmar, för att göra lådan lufttät.
8

Pilot borr, lim och skruva den övre panelen på plats på samma sätt som den nedre panelen att fylla i rutan, som nu är redo att ta emot en subwoofer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82723.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.