Hur Wire en bilstereosystem

Kabeldragning ditt system bilstereo själv är en relativt enkel process för dem med ens de mest grundläggande kunskaper om elektriska ledningar eller bilreparationer, och är ett utmärkt sätt att spara pengar på din bilstereo. Saker du behöver
guide till att ta bort streck och paneler högtalare av dina Tänger bil
9 volts batteri
brukskniv
avbitare
Skruvmejslar
liten bit av sand papper.
Wire strippor
förstärkare kabelsats
Eltejp
Visa fler instruktioner
Översikt av system bilstereo
1

Förstå grunderna i alla bilstereo system. En bilstereo system består av fyra huvudkomponenter och ledningar som förbinder dem. Dessa är huvudenheten, huvudhögtalarna, valfria förstärkare och subwoofers, som också är frivilliga men i allmänhet betraktas som en nödvändig del av alla bra system.
2

Vet att kärnan i alla bilstereo är huvudenheten, vilket är kassetten eller CD-spelare som går i instrumentpanelen. Alla andra komponenter är anslutna till huvudenheten med minst ett par trådar.
3

Känna bilens högtalare. Huvudtalare är oftast 2 i fram och 2 i bak, men med så kallade komponent högtalare, är varje högtalare delas upp i två högtalare: en för diskant och en för basen. Varje högtalare eller högtalare (känd som en kanal) ansluter till huvudenheten via ett par trådar. Generellt om du installerar en ny huvudenhet du vill installera nya högtalare.
4

Känna förstärkare. Förstärkare ger extra kraft till dina högtalare och /eller extra kanaler av makt för extra högtalare. Den vanligaste användningen för en förstärkare (AMP) är att driva subwoofers. Förstärkaren ansluts till huvudenheten via en RCA-kabel och ofta en "remote på" tråd, och även ansluter direkt till ditt bilbatteri genom en smält "het" tråd och till bilens chassi med en kort jordkabel. I denna artikel förutsätts att användningen av en enda förstärkare kopplad till ett par subwoofers. Om du inte har dessa komponenter helt enkelt ignorera de åtgärder som är specifika för förstärkaren, kommer detta inte att påverka resten av din anläggning.
5

Känna subwoofers. Subwoofers är en del av något bra stereo. De ger den djup bas som små högtalare inte kan uppnå. Subwoofers är anslutna till förstärkaren som vanligtvis kan monteras direkt till subwoofern rutan. Om du inte har subwoofers kan du helt enkelt ignorera de steg som är specifika för dem. Addera Förberedelser inför installationen
6

ordentligt förberedd. Detta är oerhört viktigt eftersom du inte vill inse att du saknar något i mitten av anläggningen
7

köpa följande:. En bil sele stereo tråd som förbinder befintliga ledningar för din gamla huvudenhet till din nya (detta kommer att vara specifika för BÅDE modell och årsmodell på din bil och för att göra din nya huvudenhet), en förstärkare kabelsats som kommer att innehålla alla kablar för att få makt och signalen till din förstärkare; sex fot av 14-gauge högtalarkabel för subwoofers. Högtalarna bör ha kommit med sina egna högtalarkablar.
8

Skaffa en guide till att ta bort streck, dörrar paneler (eller vad facket högtalarna är i), och golvet gjutning av din bil. Du kanske kan hitta en guide för detta på nätet. . Om inte, kan du få en reparationshandbok för din bil på de flesta bil-butiker och online)
9

behöver följande verktyg: Skruvdragare att passa jobbet, tänger, avbitare, kabelskalare, en brukskniv, sandpapper eller en fil, eltejp, en 9-volts batteri, och några andra verktyg att instruktionerna för att installera huvudenheten och dina guider bil anger.
Installation

10

Koppla marken (negativ) kabeln från batteriet först och främst. Arbeta aldrig på elsystemet i bilen med denna anslutna.
11

installera din nya högtalare. Börja med att ta bort paneler av högtalarlåda. Skruva och koppla bort gamla högtalare.

Helst högtalarkabeln kommer att anslutas till de gamla högtalarna med en metallklämma som sedan kan glida rätt på dina nya. Om inte, skär av kabeln de gamla högtalarna, remsa ungefär en centimeter av det, sedan klippa de sista 6 inches eller så utanför högtalarkabeln som medföljde dina högtalare så att du har de rätta kontakterna med en fast liten tråd, band en halv tum av dessa trådar och vrid ansluta dem till befintliga högtalarkabeln. Böj vändningar så att de är i linje med tråden och linda varje anslutning i eltejp så ingen tråd visar att skydda dem.

Fäst kontakterna till din nya högtalare. Se till att ansluta den negativa kabeln (-/black) till den negativa terminalen på högtalaren och den positiva kabeln (+ /rött eller vitt) till positiv. Skruva fast högtalaren på plats. Om du har komponent högtalare, och därmed en crossover, se till att crossover är säkrad i högtalaren facket så att den inte studsar runt medan du kör.

Vänta med att sätta högtalare kapslingar tillbaka tillsammans tills du har installerat huvudenheten.
12

Följ instruktionerna du fick för att ta bort vilken del av instrumentbrädan täcker den och ta ut din befintliga huvudenhet. Anslut bilens kabelnät stereo kabel till kontakten som var kopplad till din gamla radio och fäst den andra änden till din nya. Anslut antennkabeln (den enda tråd med den stora kontakten i slutet) till din nya huvudenhet samt.
P Om högtalarkablarna är separat från selen anslut dem med hjälp av metoden för strippning, vrida och tejpning beskrivits ovan. Gör detta en i taget eller använda maskeringstejp för att märka tråden att undvika förvirring. Om du har problem med att räkna ut vilka trådar går till vilken högtalare eller som är positivt och negativt läsa spetsen längst ner i detta avsnitt.

Inte sätta din nya huvudenhet i instrumentpanelen men-du fortfarande behöver att ansluta förstärkaren till den. Sätt högtalare kapslingar ihop nu.
13

Fäst tjocka positiva (+ /röd) kraftkabel för din förstärkare till uttaget på pluspolen på batteriet. Satsen du köpt borde ha kommit med en o-ring i ena änden av tråden (du kan behöva krusa det på dig själv, så gör det på slutet med säkring), kan denna ring vara inklämt i bulten på kontakt som ansluter bilen till batteriet.
14

Sätt säkringen i säkringshållaren.
15

Dra nätkabeln genom brandväggen på din bil (det finns oftast en öppning på förarsidan) och längs med baksidan av bilen där din förstärkare är. Det är oftast bäst att köra denna tråd under plast gjutning som går längs den nedre kanten av din bil, vill du aldrig i nätkabeln för att komma nära någon högtalarkablar. Samtidigt kör remote på tråden (en riktigt tunn tråd från förstärkaren kabelsats), genom streck där huvudenheten kommer att sitta tillsammans med strömkabeln till förstärkaren.
16

På andra sidan av bilen kör RCA signalkabel genom streck från huvudenheten till förstärkaren (det är ett par trådar tillsammans med kontakter i båda ändar).
17

På baksidan av bilen plocka exakt var din förstärkare och subwoofers kommer att gå. En del av att välja detta är att den tjocka svarta jordledningen (negativ) måste ha en plats att ansluta till metallramen på din bil. Detta bör vara så kort som möjligt, vill du aldrig jordledningen vara längre än 3 meter.
18

Hitta en bra skruv eller bult, ta om off och sandpapper metallytan att O- ringen kommer att få kontakt med, och sedan skruva åt ordentligt.
19

Fäst RCA signalkabel och fjärrkontrollen på kabeln till huvudenheten och anslut makt, mark, RCA-signal och remote på ledningar till din förstärkare.
20 p Om du inte redan har gjort det, placera din baslåda i bagageutrymmet och bifoga din förstärkare till det om det är vad du gör. Om du inte kommer att skruva din förstärkare till subwoofer rutan måste den fästas till något annat.
21

Fäst 14-gauge högtalarkablarna till vänster och höger kanal på förstärkaren och högtalarkontakterna av baslåda.
22

Montera din huvudenhet i instrumentpanelen. Dubbelkolla alla anslutningar på baksidan av den för att se till att de är säkra. Skjut din huvudenhet i facket i instrumentpanelen och skruva fast den ordentligt på plats. Innan du åter fästa streck, anslut marken (negativ) kabel till din bil batteriet och slå på stereon på och flytta runt bilen lyssnar på varje högtalare för att kontrollera att allt fungerar som det ska. Sedan satte streck igen. Du är allt gjort!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80383.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.